Nyitókép: dac1904.sk

 

A 46 esztendős Adrián Guľa lett a DAC vezetőedzője, aki 2022. június 15-én, szerdán veszi át a csapat irányítását. A dunaszerdahelyi klubbal kétéves szerződést kötött, további egyéves opcióval.

 

Adrián Guľa az aktív pályafutása során szerepelt szülővárosa, Nyitranovák, majd a Privigye, Opava, Jablonec, Puhó, Žižkov és a pozsonyi Inter együtteseiben.  2009 novemberétől 2013 nyaráig az AS Trencsén vezetőedzője volt. Ezt követően Zsolnára távozott, ahol a következő öt évét töltötte.

 

2015 tavaszán a második helyre futottak be a zsolnaiak, a 2016/17-es szezon után pedig bajnoki címet ünnepelhettek. A „sosonokkal” két sikeres Európa-ligás szereplést is átélt: 2013 őszén a harmadik előselejtezőig jutottak, 2015-ben pedig egészen a play-offig küzdötték magukat.  2018 nyarán ő lett a 21 éven alatti szlovák válogatott szövetségi kapitánya. Másfél évet töltött ebben a szerepkörben. Ugyanennyi időt, másfél évet töltött el a Viktoria Plzeň élén az első külföldi szerepvállalása során. Legutóbb a Wisla Krakkó szakmai munkáját irányította, ahol tavaly júliustól idén februárig dolgozott vezetőedzőként.

 hirdetes_300x300  

 

A vezetőedzővel egyidejűleg érkeznek segítői is: Pavol Hrnčiarik kapusedző, Martin Kojnok erőnléti edző és Ladislav Kubalík videóelemző. Az eredeti stábból Gábriš Csaba a csapatnál marad, míg Martin Raška az akadémián folytatja munkáját. Az edzői stábban az említetteken kívül egy új másodedző is dolgozni fog.

 

„Nagyon kellemesek az érzéseim, örülök a DAC-cal való közös munkának, amely egy erős, minőségi és elismert klub. Maximálisan elkötelezett vagyok megtenni mindent annak érdekében, hogy a klub, a játékosok és a szurkolók is boldogok legyenek, büszkén jöjjenek ki a stadionba és azzal az érzéssel távozzanak, hogy a csapat teljes erőbedobással dolgozik, minőségi játékot mutat, fejlődik és sikeres. Egyetértünk a klub komoly ambícióival és azzal, hogy nemcsak kiváló eredményeket akarunk elérni, hanem az egyéneket és az egész csapatot is fejleszteni szeretnénk. Bízom benne, hogy a hozzájárulásommal a DAC továbbra is nagyon sikeres és elismert klub marad.”

 

– jelentette ki a szerződése aláírását követően Adrián Guľa, aki a DAC 29. vezetőedzője lett az élvonalban.

 

dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.