Nyitókép: Körkép.sk

 

Mint minden sport, a futball is elsősorban a fair playről szól – hangsúlyozta Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztere abban a felhívásban, amit a Slovan Bratislava és a Ferencváros Budapest szurkolóihoz intézett a mai mérkőzés előtt.

 

„Arra szeretném kérni Önöket, hogy a stadionban, azon kívül, illetve a meccs előtt, közben és után is viselkedjenek felelősségteljesen és emberségesen. Azt kívánom, hogy civilizált formában élvezzék a mérkőzést, és származzon örömük a 21. század futballjából egy 21. századi országában”

 

– mondta Mikulec, aki a budapesti csapat szurkolóit is üdvözli Pozsonyban.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Slovan szurkolótábora a közösségi oldalán „nagy koreót“ ígér a meccs elejére, a szurkolókat a lehető legnagyobb és leghangosabb szurkolásra biztatja, egyúttal óva int a sportszerűtlen magatartás miatti szankcióktól.

 

„Szeretnénk más európai meccseken is ott lenni a lelátón. Erre még azelőtt gondolj, hogy elkezdesz heccelni, és olyasmi kezdesz el kiabálni, ami miatt bezárják a stadiont“

 

– írták a Slovan ultrái a közösségi oldalukon.

 

Mikulec a drukkereknek: A Slovan–Ferencváros mérkőzését ne tévesszétek össze a szorítóval

 

Kusý: A Slovan–Ferencváros a biztonsági intézkedések miatt lesz az év meccse

 

Rudolf Kusý, Pozsony-Újváros polgármestere szerint a sportkeret helyett inkább a biztonsági intézkedések teszik az év meccsé a Slova–Fradi összecsapását.

 

„Ha a Slovan továbbjut, további attraktív ellenfelekre számíthatunk, de tekintettel a történelmi kontextusra és a biztonsági intézkedésekre, idén nem számítunk nagyobb manőverre“

 

–  jelentette ki a közösségi oldalán.

 

Mindenkit biztosított arról, hogy a szervezőkkel és a rendőrséggel közösen készek megvédeni az emberek egészségét és vagyonát a mérkőzés előtt és után.

 

„Ha a kockázatos Slovan–Trnava meccsel sikerült megbirkóznunk, akkor a mai meccsel is megbirkózunk“

 

– hangsúlyozta Kusý. Ugyanakkor bízik benne, hogy bár kockázatos párharcról van szó, a legtöbben azért jönnek, hogy élvezzék a futballünnepet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.