sport

Megvan a 100. magyar Eb-arany! Országos csúccsal nyert a 4×200 méteres férfi gyorsváltó

A 4x200 méteres magyar női gyorsváltó bronzérmes lett.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4×200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. Ez a magyar úszósport történetének 100. aranyérme a kontinensviadalokon.

 

A 2017-es indianapolisi junior világbajnokságon aranyérmes együttes júniusban a Duna Arénában rendezett világbajnkságra „állt újra össze”, akkor 7:06,27 perces országos csúccsal lett ötödik, most ebből közel egy másodpercet faragva, 7:05,38 perccel zárt az élen.

 

A nőknél a Pádár Nikolett, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla összeállítású staféta 7:55.73-mal a harmadik helyen ért célba. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszúnak ez volt a 97. érme világversenyeken (olimpia, vb, Eb).

 

Róma, 2022. augusztus 11.
A bronzérmes magyar váltó tagjai, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla Minna és Pádár Nikoletta (b-j) a nõi 4×200 méteres gyorsváltó eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 11-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

 

A férfiaknál Mészáros Dániel kikerült, helyére Milák Kristóf érkezett, így vele, Márton Richárddal, Németh Nándorral és Holló Balázzsal újra összeállt a vb-ötödik, 2017-es junior világbajnok váltó.

 

A küzdelem csak a záróemberig, az olimpiai bajnok Milák vízbe ugrásáig volt szoros, a Honvéd klasszisa ugyanis gyakorlatilag faképnél hagyta a mezőnyt, így nagy fölénnyel diadalmaskodott a váltó.

 

Eredmények: férfi 4×200 m gyorsváltó

Európa-bajnok: Magyarország (Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf) 7:05.38 perc
2. Olaszország (Marco De Tullio, Lorenzo Galossi, Gabriele Detti, Stefano Di Cola) 7:06.25
3. Franciaország (Hadrien Salvan, Wissam-Amazigh Yebba, Enzo Tesic, Roman Fuchs) 7:06.97

 

MTI, hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket