Nyitókép: körkép.sk

 

Megelégelte a DAC a csapatot és szurkolóit érő folyamatos magyarellenes megnyilvánulásokat, ezért közleményben fordult a Szlovák Labdarúgó-szövetséghez, a szlovákiai klubokhoz és a szlovák társadalomhoz.

 

A sárga-kékek szerdán 1:1-es döntetlent értek el Pozsonyban a bajnoki címvédő Slovan ellen, ám a találkozó nem csak az eredmény miatt marad emlékezetes. Ahogy az lenni szokott, a dunaszerdahelyiek talán legnagyobb riválisának szurkolói most sem bírták ki magyarellenes rigmusok nélkül a 90 percet.

 

A DAC közleményében mély nyugtalanságát fejezte ki a történtek kapcsán. Mint arra felhívják a figyelmet, az SzLSz több alkalommal indított rasszizmus elleni kampányával párhuzamosan a stadionokban egész Szlovákia-szerte évek óta hallatszanak a magyarellenes megnyilvánulást anélkül, hogy a szövetség nyilvánosan elítélné ezt a fajta viselkedést.

 

 hirdetes_300x300  

A „bi Maďara do hlavy“ („üsd a magyar fejét”) vagy a „maďarské ku**y” („magyar ku**ák”) szlogenek skandálása hozzátartozik a szlovákiai futballfolklórhoz, legyen szó első vagy második ligás klubról

 

írja közleményében a DAC azzal, hogy teljesen megszokott, hogy a bemondó sem szólítja fel a szurkolókat a hasonló rigmusok felhagyására. Így történt ez szerdán Pozsonyban is, ahol az egész mérkőzés során sértegették a magyarokat.

 

A DAC meggyőződése, hogy a futballmérkőzéseknek minden szurkoló számára pozitív élményeket kellene, hogy nyújtson, nem pedig a nemzetiségi gyalázkodások színhelyének kellene lennie.

 

Emiatt felszólítjuk a SZLSZ-t és a futballklubokat, akárcsak az egész szlovák társadalmat, hogy nyilvánosan ítéljék el a hasonló viselkedést. Egyúttal nyomatékosan kérjük a Szlovák Labdarúgó-szövetséget, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az effajta viselkedés örökre eltűnjön a futballpályákról

 

zárja közleményét a dunaszerdahelyi klub.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.