Nyitókép: Körkép.sk

 

Hétfőn este 20.45-kor a Puskás Arénában játssza utolsó csoportmérkőzését a magyar válogatott a Nemzetek Ligája jelenlegi kiírásában, az ellenfél az Eb-címvédő olasz válogatott lesz.

 

A tét a sorozat négyes döntőjébe jutás, ami elképesztő bravúr lenne a magyar válogatottól, amelytől a csoportkör kezdete előtt az A-divízióban való bennmaradás sem lehetett elvárás, hiszen mindhárom riválisa, az angol, a német és az olasz válogatott is a világ legjobbjai közé tartozik.

 

Azonban az eddigi öt forduló során 10 pontot szerzett Marco Rossi együttese, az angolok ellen hat, a németek ellen négy pontot szereztünk két meccsen, egyedül az olaszok tudták legyőzni a csapatunkat.

 

 hirdetes_810x300  

Ha a ma esti visszavágón akár csak egy pontot szerzünk az Eb-címvédő ellen, akkor megnyerjük a csoportot, és készülhetünk a jövő évi Nemzetek Ligája-elődöntőre.

 

A meccset megelőző vasárnapi hivatalos sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelte: hatalmas lehetőség előtt áll a csapat, de nem szabad elfelejteni, honnan indultunk, és ismét ugyanolyan alázattal kell kifutni a pályára, mint az eddigi Nemzetek Ligája-találkozókon.

 

Elbizakodottság lenne, ha azt gondolnánk, hogy nem kell megszenvednünk az olaszok elleni mérkőzésen. Kiharcoltuk, kiérdemeltük a lehetőséget, hogy ilyen ellenfelekkel játszhassunk, de mindig tudatában kell lennünk, hogy kik vagyunk és honnan érkeztünk. Tisztelnünk kell a mezt, amelyet viselünk, és a legnagyobb alázattal kell kifutnunk a pályára.

 

mondta a sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány.

 

A hazai pálya nagy előny lehet, most is számítunk a szurkolók támogatására. El tudom képzelni, hogy a mérkőzés több okból emlékezetes marad a számomra, és nem csak azért, mert Olaszország lesz az ellenfelünk. Előfordulhat, hogy a hétfői mérkőzés után bejutunk a Nemzetek Ligája elődöntőjébe, és ebben az esetben nagyon hosszú idő után szerepelhet magyar válogatott UEFA-sorozat végső döntőjében.

 

emelte ki Rossi, majd hozzátette, hogy mindezek mellett egy fontos játékos, a válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám búcsúzik a nemzeti tizenegytől, ami szintén különlegessé teszi az összecsapást.

 

Ha sikerülne megnyernünk a csoportot, akkor a már most meglévő remek hangulat olyan szinten hágna a tetőfokára, amit nagyon szívesen élnék át.

 

A sajtótájékoztatón a játékosokat Szoboszlai Dominik képviselte, aki fontos gólokat már szerzett a nemzeti csapatban, előkészítőként azonban a németek először jeleskedett először: ő adta be azt a szögletet, amelyből Szalai Ádám megszerezte a lipcsei találkozó egyetlen gólját.

 

Örülök a németországi gólpasszomnak, de a  legfontosabb, hogy a csapat ismét eredményes tudott lenni. Örülök, hogy az első válogatottbeli gólpasszomat Szalai Ádámnak adtam, remélem, hétfőn tudok neki adni majd még egyet. Nagyon sokat adhat hozzá a hazai pálya a teljesítményünkhöz, a telt ház hatalmas erőt ad a csapatnak, ezt megmutattunk az előző időszakban is. Nem nyomásként, hanem lehetőségként kell megélnünk, hogy saját szurkolóink előtt, egy ilyen csoportból kiharcolhatjuk a továbbjutást. Mindent meg kell tennünk a győzelemért, a három pont megszerzéséért megyünk fel a pályára, de ha végül döntetlen lesz belőle, akkor sem leszek szomorú.

 

fogalmazott Szoboszlai.

 

A vasárnap délutáni edzésen teljes létszámban készült a keret, a folyamatos esőzés ellenére is nagyszerű hangulatú gyakorlást zártak a játékosok.

 

Az olaszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzést a francia Benoît Bastien fogja vezetni. Asszisztensei Hicham Zakran és Aurélien Berthomieu, a negyedik játékvezető Jérémie Pignard, a videóbíró pedig Benoît Millot lesz.

 

A Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája-találkozó ma este 20:45-kor kezdődik. A találkozón ott lesz a Körkép.sk tudósítója is. Helyszíni fotóinkért és videóinkért kövesse élőben Facebook-oldalunkat!

 

mlsz.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!