Nyitókép: Körkép.sk/Buday Mária

 

2022. október 5-én nagyszabású ünnepségre került sor, amelyen Komárom városa a 2020-as év, valamint a 2021-es év legjobb sportolóit díjazta. Az összejövetelnek jelenleg az Európa Hotel étterme adott otthont.

 

A rendezvény elején ünnepi értékelőt hallhattunk a városi képviselő-testület sportbizottságának elnöke, valamint alelnöke részéről, magyar és szlovák nyelven, amelyben kiemelték a sportolás általános jelentőségét:

 

„A jelenlevőknek valószínűleg nem kell hosszan magyarázni a sport fontosságát, mindannyian tudjuk, mekkora szerepet játszik az életünkben. A sport alázatra, kitartásra, valamint rendszerességre nevel, nem beszélve arról, mennyire nélkülözhetetlen például egészségünk megóvásának terén is.
A sport megtanít minket nyerni, átélni a siker mámorát, de megmutatja nekünk azt is, hogy a vereség tulajdonképpen csak egy újabb lecke, lehetőség arra, hogy még jobbak legyünk.
Kijelenthetjük, hogy a sport és mozgás nélkül nem igazán lehet élni, és talán nem is igazán érdemes.”

 hirdetes_300x300  

 

Az ünnepi köszöntőket követően a díjak átadására került sor, időrendi sorrendben, előbb a 2020-as, majd pedig a 2021-es év legeredményesebb sportolói számára.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A 2020-as év legjobb sportolói

 

Komárom város 2020 évi legjobb sportolója az olimpiai sportág – ifjúsági korosztály, egyéni sportoló kategóriában Podleiszek Filip, aki 8 éves korától kajakozik. A szlovák bajnokságon K1 1000 méteres távon 1. helyezést ért el.

 

A 2020-as év legjobb komáromi sportolói felnőtt – olimpiai sportág, csapatsport kategóriában a Spartak UJS Komárno röplabdaklub játékosai.

 

A 2020-as év legjobb komáromi sportolója felnőtt – olimpiai sportág, egyéni sport kategóriában Csiba Ildikó. A PIKO-BIKE Sportklub tagja, 2015 óta összesen 17 arany, 20 ezüst és 13 bronzérmet nyert.

 

A 2020-as év legjobb komáromi sportolója ifjúsági, nem olimpiai sportág, egyéni sport kategóriában Kovaříková Mária, a komáromi sakk-klub sikeres tagja, aki az országos bajnokságon 1. helyezést ért el.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A 2020-as év legjobb komáromi sportolója felnőtt, nem olimpiai sportág, egyéni sport kategóriában Vedej Jakub, a Pöstyénben megrendezett Szlovákia erős embere versenyben 1. helyezést ért el.

 

A 2020-as év legjobb komáromi edzője Dosúdil František, a Kajak & kanoe klub junior és kadét edzője. Munkáját a járvány sújtotta időszakban is siker koronázta, mivel az általa felkészített ifi sportolók rövidtávokon összesen 7 szlovákiai bajnoki címet nyertek el.

 

A 2021-es év legjobb sportolói

 

A 2021-es év legjobb komáromi sportolója ifjúsági – olimpiai sportág, csapatsport kategóriában a TJ STEP Biosaurus Basketball Academy lett. Három kategóriában is sikerült bejutniuk a szlovák bajnokság záró fordulóiba (U11, U12, U17), ami óriási siker a klub történetében.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A 2021-es év legjobb komáromi sportolója ifjúsági – olimpiai sportág, egyéni kategóriában Tóth Ľudovít lett, aki 9 évesen kezdett kajakozni. Nagyon fiatalon lett szlovák bajnok, ami bizonyítja kiváló teljesítményét. Legkiemelkedőbb eredményei: Nemzetközi junior regatta, K1 1000m, K2 500m, K4 500m, K2 200m – 1. helyezés.

 

A 2021-es év legjobb komáromi sportolói felnőtt – olimpiai sportág, csapatsportban a K4 tagjai Vlček Erik és Botek Ádám, valamint a Spartak UJS Komárno röplabdacsapat tagjai. A bizottság a kimagasló eredmények miatt két fődíj kiosztása mellett döntött.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A 2021-es év legjobb komáromi sportolója felnőtt – olimpiai sportág, egyéni kategóriában 

 

Botek Adam 2021-ben az összes kiemelkedő sporteseményen részt vett és 3 érmet nyert a kajak négyes tagjaként. Ebből a legjelentősebb a tokiói bronzérem. 

 

Vlček Erik, 40 éves kajakozó, jelenleg a legsikeresebb szlovákiai olimpikon. Tokióban a K4-es tagjaként bronzérmet szerzett.

 

A Spartak UJS Komárno röplabdaklub 2021-ben történelmi sikert ért el, az extraligában a 2020-as bronzérem után 2021-ben szlovák bajnoki címet szerzett.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A 2021-es év legjobb komáromi sportolója felnőtt – olimpiai sportág, egyéni sport kategóriában Petrušová Marianna, 22 éves kajakozó. Világbajnokság Montemor U23 korosztály bronzérem K1 1000 méteren, Európa-bajnokság Poznan U23 korosztály ezüstérem K1 500 méteren.

 

A 2021-es év legjobb komáromi sportolója ifjúsági, nem olimpiai sportág kategóriában Bazinská Barbara Nikolett, gyorsasági motorcsónak versenyző, a Csehországban megrendezett OSY 400 világbajnokságon a 6. helyen végzett.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A 2021-es év legjobb komáromi sportolója felnőtt, nem olimpiai sportág kategóriában Konyári Daniel lett, a Bosznia-Hercegovinában rendezett Brazil jiu-jitsu bajnokságon ellenfelét 25 másodperc alatt győzte le, így az 1. hellyel aranyérmet szerzett.

 

A 2021-es év legjobb komáromi sportolója felnőtt-veterán sport kategóriában Hrabovsky Patrik lett. Felnőttként próbálta ki a kempo edzéseket. A törökországi világbajnokságon light kontakt és full kontakt kategóriában bronzérmet szerzett. 

 

A 2021-es év legjobb komáromi edzője Likér Peter a gyorsasági kajak szlovák válogatottjának edzője. A tokiói olimpián az általa felkészített a K4 500 méteren bronzérmet szerzett.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

Komárom város 2021-es sportszemélyisége Vlček Erik lett, tízszeres világbajnok, 11-szeres Európa-bajnok, világversenyeken összesen 42 érmet szerzett. Hat olimpiáján 2 ezüst és 2 bronzéremmel gazdagította gyűjteményét.

 

A komáromi sport fejlődéséért kategória díjazottja Tarr Juraj, aki eddigi életét a kajaksportnak szentelte. Neveltjei a legsikeresebbek közé tartoznak Szlovákiában, és szép eredményeket érnek el nemzetközi versenyeken is. 

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!