Nyitókép: Victor Caivano/AP

 

Lionel Messikéket helikopterrel kellett kimenteni, a vb-hősök tiszteletére rendezett ünnepséget pedig a több milliós tömeg miatt biztonsági okokból félbeszakították kedden Buenos Airesben. A világbajnok argentin labdarúgó-válogatott köszöntése helyi idő szerint délben kezdődött, de tragikus véget ért: egy ember meghalt, egy ötéves kisfiú pedig kómába esett.

 

Helyi sajtóbeszámolók szerint több mint ötmillió ember ünnepelt az argentin fővárosban. A futballfanatikusok teljes autópályaszakaszokat zártak el, a válogatottat szállító emeletes busz pedig négy és fél óra alatt alig 14 kilométert tudott megtenni – számolt be az M1 Híradója.

 

Az elképesztő tömeg miatt azonban az amúgy is lassan haladó menet végül teljesen megállt. A tervek szerint Buenos Aires főtere lett volna a válogatott buszának végállomása, ám ez végül meghiúsult.

 hirdetes_300x300  

 

 

Többen megsérültek a szurkolók közül, sőt volt egy drukker, aki az egyik felüljáróról be is ugrott a csapatbuszba Messiék mellé, egy másik ember pedig a busz mögé esett több méter magasból.

 

Az argentin főváros biztonsági szolgálata végül jobbnak látta, ha lefújja a parádét. A válogatott játékosokat végül helikopterrel kellett elszállítani a helyszínről.

 

 

A brit Daily Mail beszámolója szerint a végzetes ünneplésben egy ember életét vesztette, egy ötéves kisfiú pedig kómába esett. A halálos áldozat egy férfi, aki a Buenos Aires-i rendőrségtől származó, a La Nacíon hírportál által közzétett információk szerint egy épület tetején ugrálva éltette a válogatott tagjait, amíg a tető le nem szakadt alatta. A Buenos Aires-i egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a férfit fejsérüléssel szállították kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.

 

Az ötéves kisfiú a Plaza San Martin téren ünnepelt a szüleivel, amikor egy emlékműről leszakadt márványdarab a fejére esett. A sérülés következtében a fiú kómába esett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik – számolt be a La Nacíon.

 

M1/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!