Nyitókép: a KFC Komárno facebook-oldala

 

2017 őszén indult útjára a Komáromi FC női labdarúgó csapata, mely az évek során többször változott, mostanra pedig olyan egységgé állt össze, mely sikert sikerre halmozva a II. liga tabellájának élére repítette a hölgyeket. Nyilván nem egyszerű egyszerre dolgozó, tanuló nőnek és focistának is lenni, ahogy egy női csapatot edzeni sem lehet ugyanolyan, mintha serdülő fiúkkal, vagy felnőtt férfiakkal foglalkozna az ember. A KFC női csapatának edzőjét, Nagy Jenőt és csapatkapitányát, Németh Vivient kérdeztük az eddig megtett útról és a jövőbeni tervekről.

 

„Női csapatunk a 2022/2023 szezont azzal a céllal kezdte el, hogy a táblázatban az első három helyen végezzen. Ez nekünk sikerült is, hisz a szezon felében a II. ligában két pont előnnyel állunk az élen. Csapatunk az első helyen áll 27 ponttal 65:5-ös gólaránnyal. A csapat teljesítményével meg vagyok elégedve. 10 mérkőzésből 9x győztesen kerültünk ki, e mögött nagyon sok munka van amit a lányok becsületesen végeztek, amiért  dícséretet érdemelnek. A második liga színvonalát emeli, hogy már több csapat is megjárta az első ligát. Úgy érzem, minden évben erősebb a bajnokság.”

 

kezdte az idei év értékelést Nagy Jenő, aki a 2018/2019-es szezon óta vezeti a női csapatot Komáromban.

 

„A játékoskeret éveken keresztül változott, de a mostani keret játékosai lassan már két éve együtt vannak és az a teljesítményükön is meglátszik.”

 

 hirdetes_300x300  

folytatta a szakvezető, akit arról is kérdeztünk, hogy milyen egy női csapatot vezetni.

 

„A lányok edzőjének lenni óriási türelem kérdése és nagy kihívás, hiszen sokszor alapvető dolgokat kell velük átvenni, más mint a fiúknál akik már kiskoruktól fogva rúgják a labdát. Sok idő és gyakorlás kell, hogy megértsék a foci lényegét. A lányoknál látszik a fejlődés, mivel becsületesen dolgoznak az edzéseken. A mérkőzéseken próbálják magukból kihozni a maximumot, amiért nagy dícséret jár nekik, mivel sok időt és energiát szánnak rá a labdarúgásra.”

 

értékelt Nagy Jenő, aki a játékoskerettel kapcsolatban elárulta, hogy vannak kiszemelt játékosok, akiket szeretnének kipróbálni.

 

„A csapatunk egységes, a keretben jó a hangulat, kevés változás várható, de egy-két kiszemelt játékost ki szeretnénk próbálni barátságos mérkőzéseken és pár edzésen. A játékoskeretünk ügyes játékosokból áll, bízom benne, hogy becsületes hozzáállásukat az edzéseken és mérkőzéseken kamatoztatni fogják.” 

 

mondta az edző azzal, hogy alapvető céljuk továbbra is a bajnokságban való sikeres szereplés, valamint hogy a játékosok és az edzői stáb sok örömet szerezzen eredményeivel nem csak a klub vezetésének, hanem a szurkolóknak is.

 

„Tavasszal nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, mivel a bajnokságban háromszor játszunk egymás ellen, úgy jött ki a sorsolás, hogy a második és harmadik helyezettel kétszer idegenben játszunk.  Itt kellene fontos pontokat szerezni, hogy elérjük a célunkat.”

 

folytatta a szakvezető, aki azt is elárulta, hogy a téli szünet után január 9-én kezdik meg a tavaszi szezonra való felkészülést a lányokkal.

 

„Január végén a vezetőség jóvoltából négynapos edzőtáborban veszünk részt magyarországi Lipóton. A bajnokság kezdetéig több edzőmérkőzést is játszunk első és második ligás csapatok ellen – Petržalka, Tatabánya, Pápa, Slovan Bratislava, Ružomberok, Szombathelyi Haladás, Kelen SC Budapest, Dorog lesznek az ellenfelek”

 

zárta Nagy Jenő.

A KFC női csapata, forrás: Facebook.com/KFC Komárno

 

„A cél kristálytiszta, a szezon végén bajnoki címet szeretnénk ünnepelni!”

 

Németh Vivien, a KFC női csapatának kapitánya 2018-ban, pár hónappal a bajnoki rajt előtt érkezett Komáromba az akkor újoncként induló csapathoz.

 

„A 2017/2018-as szezon után a DAC-nál megszűnt a felnőtt női csapat, csak korosztályos csapatok, a WU15 és a WU19 maradt. Voltunk páran, akik már korban oda nem fértünk be. Ekkor döntöttünk úgy hárman, hogy Komáromban folytatjuk”

 

nyilatkozta a Körképnek Németh Vivien, aki szerint a klub vezetése és a szakmai stáb mindent bebiztosít számukra Komáromban, amire szükség van.

 

„A csapat fejlődése évről évre érzékelhető, keretünk is folyamatos változásokon ment keresztül, az idei szezonnak már abszolút bajnok esélyesként indultunk neki. Ennek ellenére nem könnyű, és hétről-hétre, meccsről-meccsre kell haladnunk. Az ősszel 10 mérkőzést játszottunk, 9 győzelem, 1 vereség. 63 gólt lőttünk és mindössze 5 gólt kaptunk. Két pontos előnnyel összesen 27 ponttal, őszi bajnokként zártunk.”

 

értékelte az őszt Németh Vivien, aki szerint egyértelmű, hogy milyen céllal vágnak neki a tavaszi rajtnak.

 

„A cél kristálytiszta, a szezon végén bajnoki címet szeretnénk ünnepelni! A feljutás lehetőségét az első ligába pedig még egy mérkőzés dönti el, amit a keleti és a nyugati csoport első helyezettjei játsznak egymás ellen.”

 

Azzal kapcsolatban, hogy milyen a hangulat az öltözőben, a csapatkapitány a következőképp fogalmazott:

 

„Nagyon jó! Szívesen töltünk időt együtt az edzéseken és a mérkőzéseken kívül is. Kétségkívül most vagyunk a legerősebbek csapatilag is.”

 

Mivel jellemzően a nők vezetik a háztartást, nevelik a gyerekeket a családon belül, felmerült bennünk a kérdés, hogy mennyire nehéz összeegyeztetni a munkát, családot és minden egyebet a rendszeres edzésekkel, mérkőzésekkel.

 

„Talán nem is azt a szót használnám, hogy megterhelő. Bárki bármilyen sport, hobbi mellett is dönt, az bizony lemondásokkal is jár. Minél komolyabb szinten csinálja valaki, természetesen annál többel. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy amatőr szinten ennyi időt, energiát fektetnek bele!”

 

zárta Németh Vivien.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.