Nyitókép: goal.com

 

A brazil Série A bizonyult 2022 legerősebb nemzeti futballbajnokságának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) értékelése szerint. A csütörtökön közzétett, nyolcvan ország pontvadászatát rangsoroló listán a magyar NB I az 54. helyet foglalja el.

 

A Série A 2021-ben is az élen végzett, az angol Premier League megőrizte második pozícióját, a spanyol La Liga pedig egy helyet előrelépve a harmadik a lajstromban. A német Bundesliga a tavalyelőtti nyolcadik hely után 2022-ben negyediknek rukkolt előre, míg az olasz Serie A két, a francia Ligue 1, a portugál Primeira Liga és a holland Eredivisie egy-egy pozíciót rontott egy év alatt. Az első tízben az argentin és a paraguayi élvonalbeli bajnokság megőrizte kilencedik, illetve tizedik helyét.

 

A magyar élvonal egy helyet rontva a 2022-es listán az 54., az ír és az örmény pontvadászat közé ékelődve. Az NB I megelőzi többek között a szlovén (61.), a szlovák (62.), az iráni (63.), az albán (66.), a bosnyák (71.), az ukrán (73.), a kínai (74.), a finn (76.) és a listát záró orosz (80.) bajnokságot.

 

 hirdetes_300x300  

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!