Nyitókép: mlsz.hu

 

Szeptember 10-én vasárnap este 18 órától Csehország ellen játssza idei második felkészülési mérkőzését a magyar férfi A-válogatott. A mérkőzést a Puskás Arénában rendezik. 

 

Miután az Eb-selejtezők sorsolásakor a magyar válogatott ötcsapatos csoportba került, az idei évben két barátságos mérkőzést is játszania kell. Az elsőn március 23-án, szintén hazai pályán Észtország ellen lép pályára Marco Rossi együttese, míg a második selejtezőcsoportbeli szabadnapon Csehország lesz az ellenfél a Puskás Arénában.

 

A cseh válogatott jelenleg két hellyel a magyarok mögött, a 38. helyen áll a FIFA világranglistáján, vagyis nagyjából hasonló játékerőt képvisel, mint a magyar csapat. Ők is a Nemzetek Ligája A-ligájában szerepeltek tavaly, de a csoportjuk (Spanyolország, Portugália, Svájc, Csehország) utolsó helyén végeztek, így visszaestek a B-ligába.

 

 hirdetes_300x300  

Több játékosuk játszik a Bundesligában, illetve Olaszországban, de az angol West Ham Unitedben is szerepel két labdarúgójuk. Egy légiósuk a magyar élvonalban futballozik: Patrizio Stronati a Puskás Akadémia játékosa. A szövetségi kapitány Jaroslav Šilhavý, aki Marco Rossihoz hasonlóan 2018 óta tölti be a posztot.

 

Egy olyan csapattal fogunk játszani, amely kifejezetten erős, még akkor is, ha a legutóbbi mérkőzései a Nemzetek Ligájában és a vb-selejtezőkön nem úgy sikerültek, ahogy azt minden bizonnyal szerették volna

 

mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány.

 

A cseh válogatott szervezett futballt játszik, nagyon jó játékosokból áll, akiknek nagy része kifejezetten erős bajnokságokban edződik. Az idei célunk, hogy az Eb-selejtezőkről kijussunk a kontinenstornára, azonban felettébb nehéz dolgunk lesz, és a selejtezősorozat hajrája előtt fontos szerepe lesz a csehek elleni mérkőzésnek, amelyen ugyanolyan keményen kell majd harcolnunk a győzelemért, mint a selejtezőkön. Szeptemberig sok idő van még, így lehetőségünk lesz alaposan kielemezni a cseh válogatott játékát, és persze a saját játékunkat is fejleszteni szeretnénk addig.

 

tette hozzá a kapitány.

 

A magyar és a cseh válogatottnak ez lesz a negyedik hivatalos összecsapása Csehszlovákia felbomlása óta, az eddigi három találkozón egyszer győztek a magyarok, egyszer alulmaradtak, egyszer döntetlen lett a végeredmény (korábban Csehszlovákia ellen 19 győzelem, 10 döntetlen, 9 vereség volt a magyar mérleg). Legutóbb 2013. augusztusában találkozott a két csapat, akkori 1-1-es döntetlent hozott a felek budapesti találkozója, a mieink gólját Dzsudzsák Balázs szerezte.

 

Marco Rossi együttese legközelebb március 23-án Észtország ellen lép pályára, majd négy nappal később, szintén a Puskás Arénában, Bulgária ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!