Nyitókép: tasr

 

Szerdán délután tartotta meg szezonkezdő sajtótájékoztatóját a DAC, melyen Jan Van Daele sportigazgató, Adrian Guľa vezetőedző és Kalmár Zsolt csapatkapitány vett részt. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy bár csak három ponttal maradnak le a sárga-kékek a listavezető Slovan mögött, egyelőre nem téma a bajnoki cím megszerzése, elsősorban remek teljesítménnyel folytatnák a tavaszi pontvadászatot.

 

A dunaszerdahelyiek még az év végén erősítettek két játékossal, hozzájuk három fiatal tehetség érkezett. Jan Van Daele sportigazgató szavai szerint a téli felkészülés előtt az volt a céljuk, hogy megtartsák az addigi keretüket, stabilizálják a csapatot.

 

„Ez sikerült és kicsit meg is erősítettük. Tudtuk, hogy gondunk van a baloldali védő posztján, Davis többször is sérült volt. Ezért jött Alex Mendez a Nagymihálytól. Bár fiatal, de ismeri a ligát, ismeri a környezetet és rögtön be tud ugrani.”

 

mondta Jan Van Daele azzal, hogy szükség volt a támadószekció megerősítésére is, ahova Niarchos érkezett.

 hirdetes_810x300  

 

A távozókkal kapcsolatban a sportigazgató elmondta, hogy Ciganiksot Lengyelországban, Beskorovajnit pedig Ukrajnába engedték el. Moumou is távozott a csapattól, ő tavasszal még Somorján fog játszani.

 

Fontos kérdés volt, hogy Világiék meg akarják és tudják-e tartani Nikola Krstovičot, aki jelenleg a csapat legeredményesebb gólszerzője. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár több érdeklődő is volt, nem kaptak hivatalos ajánlatot a támadóért, így a tavasszal biztosan a DAC-cal marad.

 

A DAC-nak már rögtön az első tavaszi bajnokiján lehetősége lesz lefaragni hárompontos hátrányát a Slovannal szemben, hisz a szlovák bajnoki címédőt fogadják majd a Mol Arénában.

 

Adrian Gula vezetőedző pozitívan értékelte a felkészülést, mint mondta, van mire építkezni.

 

„Éles mérkőzéseket játszottunk jó ellenfelekkel, amik megmutatták, hogy hol kell javulnunk”

 

fogalmazott a vezetőedző.

 

Kalmár Zsolt szerint a csapat készen áll a tavaszi rajtra.

 

„Kemény felkészülés van mögöttünk, főleg az első 2-3 hét volt nehéz. Az összetartáson már több volt a taktikai felkészülés. Az összetartás arra is való, hogy javuljon a légkör a csapaton belól. A hangulat kitűnő (…) alig várjuk a ligát és szeretnénk teltház előtt kezdeni a tavaszi idényt”

 

fogalmazott a csapatkapitány.

 

A DAC kerete:

Kapusok: 1 Ricardo Ferreira, 22 Veszelinov Dániel, 36 Michal Trnovský, 99 Samuel Petráš
Védőjátékosok: 
5 Ahmet Muhamedbegovic, 16 Mateus Brunetti, 17 Yhoan Andzouana, 18 Alejandro Mendez Garcia, 24 Dominik Kružliak, 28 Cesar Blackman, 31 Eric Davis, 33 Damián Kachút, 44 Spyridon Risvanis, 78 Alex Pinto
Középpályások: 4 EnisFazlagić, 6 Andrija Balić, 8 Milan Dimun, 13 Kalmár Zsolt, 20 Dominik Veselovský, 55 Riquelme Rodrigues Mendes, 66 Miroslav Káčer, 77 Sebastian Nebyla
Támadók: 9 Ioannis Niarchos, 11 Csóka Bálint, 27 Ammar Ramadan, 45 Nikola Krstović, 71 Lukas Leginus, 74 Szánthó Regő, 80 Željko Gavrić

 

A szakmai stáb:

Adrian Guľa – vezetőedző
Borbély Balázs – másodedző
Ladislav Kubalík – másodedző
Pavol Hrnčiarik – kapusedző
Martin Kojnok – erőnléti edző
Gábriš Csaba – erőnléti edző
Kristián Flak – videóelemző

 

Változások a keretben:

Érkezők: Ioannis Niarchos (Z. Moravce), Alejandro Mendez (Michalovce), Csóka Bálint (Šamorín, kölcsönjáték után), Riquelme Rodrigues (Corianthians), Matija Krivokapić (FK Podgorica)
Távozók: Andrejs Ciganiks (Widzew Lodž), Brahim Moumou (Šamorín, kölcsönjáték), Danylo Beskorovainyi (Kryvbas Kryvoj Roh), Matija Krivokapić (kölcsönjáték)

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.