Nyitókép: körkép.sk

 

80 napnyi téli szünet után a Slovan ellen lép pályára először a tavaszi idényben a DAC. Az első két helyezett rangadója 17:30-kor kezdődik a MOL Arénában.

 

A DAc jelenleg három pontos hátrányból kezdi a tavaszt a listavezető Slovan mögött. A sárga-kékek télen négy játékostól búcsúztak és öt érkezőt jelentettek be, miközben a Slovan komoly veszteségeket szenvedett el játékostéren – Myenty Abena, Ramirez, Hrnčár, Rabiu és Šaponjić is távozott a pozsonyiaktól.

 

„Egy nagyon színvonalas és kemény felkészülés áll mögöttünk, amely egy héttel hosszabb volt, mint a legutóbbi két esztendőben. A nehéz edzéseknek köszönhetően kellőképpen felkészültnek érezzük magunkat a tavaszi rajtra, amihez az erős ellenfelekkel szembeni mérkőzések is hozzájárultak. Mindegyikük más volt, különböző stílusokat próbáltunk ki, ami nagyon hasznos volt. Már lassan három hónapja, hogy utoljára pályára léptünk a MOL Arénában. Viszont véget ér a hosszú várakozás, már nagyon várjuk az első bajnoki találkozót. Bízom benne, hogy teltház előtt egy jó meccset játszunk”

 

idézi Kalmár Zsolt csapatkapitányt a DAC honlapja. A magyar válogatott játékos egyébként hat gólt szerzett a Fortuna Liga őszi felében.

 hirdetes_810x300  

 

„A Slovan elleni összes meccs rangadó, egy igazi derbi a csapat, klub és a szurkolók számára is. Ennek a mérkőzésnek még komolyabb lesz a tétje, hiszen a győzelmünk esetén beérjük őket a tabellán. Így tehát mindkét csapaton nagy a nyomás, de úgy gondolom, megfelelően felkészültek vagyunk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy erőnlétileg, mentálisan, de önbizalom szempontjából is jól álljunk a bajnokság kezdetére. Látom a csapattársakon, mennyire várják a rangadót, mindannyian motiváltak vagyunk. Szeretnénk szép játékkal és jó eredménnyel megörvendeztetni a szurkolóinkat”

 

tette hozzá a 27 esztendős játékos.

 

A két gárda egyébként legutóbb tavaly augusztus végén lépett pályára egymás ellen utoljára bajnokin, akkor 1:1-es döntetlen lett a pozsonyi derbi vége.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:
2021.09.12. – DAC-Slovan 1:1, gólszerzők: Schäfer – Zmrhal, 7144 néző
2021.12.12. – Slovan-DAC 0:0, 0 néző
2022.04.10. – Slovan-DAC 3:1, gólszerzők: Zmrhal, Rabiu, Mustafić – Sharani, 6134 néző
2022.04.24. – DAC-Slovan 2:0, gólszerzők: Balogh, Krstović, 6290 néző
2022.08.31. – Slovan-DAC 1:1, gólszerzők: Ramirez (11 m) – Krstović, 5201 néző

 

Mivel a találkozót kockázatosnak minőstíették, a jegyvásárláskor (melyre a mérkőzés előtt is van lehetőség) a szurkoló kereszt- és vezetékneve mellett a születési dátumot és a lakcímet is szükséges megadni.

 

A Slovan szurkolóinak érkezése miatt több utca is részleges lezárásra kerül valószínűleg, így érdemes folyamatosan figyelni a szervezők és a rendőrség utasításait, aki egyébként emelt létszámban lesznek jelen Dunaszerdahelyen. A vendégszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A C5 és D2 szektorok egy része ütközőzónaként üresen lesz hagyva.

 

A találkozóra színes programokkal készülnek a hazai rendezők, erről bővebben itt tájékozódhat.

 

A találkozót a Dajto televízió és a voyo.markiza.sk is élőben közvetíti majd.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.