Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

Győzelemmel kezdte meg szombaton a Komáromi FC a tavaszi pontvadászatot a szlovák országos másodosztály bajnokságában, ma pedig már a Slovnaft Cup negyeddöntőjében fogadja a Fortuna Liga harmadik helyén álló Spartak Trnava együttesét. Az ellenfél számít favoritnak, a KFC azonban még sosem adta könnyen magát a kupában, ráadásul a hazai pálya előnye is a liláknak kedvez, így mindenképpen érdekes mérkőzésre számíthatunk.

 

A KFC gyakorlatilag a Fortuna Liga csapatainak mumusává vált a Szlovák Kupában. Az előző kiírásban komáromi pályán búcsúzott a DAC és a Nagymihály, az aktuális szezonban pedig Aranyosmarót „hagyta ott a fogát” Komáromban. Eddig csupán Zsolna fogott ki a lilákon, akkor viszont a sosonok otthonában tartották a mérkőzést.

 

„Mióta itt vagyok, mindig úgy vágtunk neki a Szlovák Kupa küzdelmeinek, hogy az elején lévő gyengébb ellenfelek után hozzunk Komáromba egy fortunaligás csapatot. Tavaly is így álltunk neki – először jött a DAC, aztán a Nagymihály, és idén is ez volt a cél. Először kaptuk Kassát, akit sikerült idegenben legyőznünk, aztán Aranyosmarót. Most a legjobb nyolc között vagyunk. Titkon szerettem volna, hogy ha Nagyszombatot kapjuk, örülök neki, hogy a sorsolás ezt így hozta. Úgy gondolom, hogy a nyomás a Spartakon van, nem rajtunk.”

 

mondta Radványi Miklós azzal, hogy volt játékosának, a Spartak jelenlegi edzőjének, Michal Gašparíknak is elmondta, Komáromba nem járnak a csapatok három pontért.

 hirdetes_810x300  

 

„Mert csak azt olvastam, hogy a döntőről beszélnek, ami Nagyszombatban lesz, de mondtam neki, hogy előtte lesz még egy komáromi meccs, ami nem lesz egyszerű. Tehát a nyomás rajtuk van. A csapatban mindenképpen benne van, hogy meg tudjuk lepni a Nagyszombatot és hogy ezen a pályán le tudjuk győzni őket.”

 

konstatálta Radványi azzal, hogy mindettől függetlenül a találkozó esélyese még a Nagyszombat marad, nem véletlenül vannak a Fortuna Ligában.

 

„Ők egy jó csapat, de tavaly a DAC és a Nagymihály is egy jó csapat volt, ahogy az Aranyosmarót is, mégis sikerült legyőzni őket. Bízok benne, hogy ha koncentráltan, odaadón játszunk, akkor sikerülhet ez”

 

zárta Radványi.

 

A KFC-vel történelmi sikereket (tavaly 4. hely a bajnokságban, idén negyeddöntő a Slovnaft Cupban – a szerk. megj.) elérő edzővel ért egyet a klub vezetősége is.

 

„A kupa azért szép sorozat, mert ott minden előfordulhat. A kis csapat is megverheti a nagyot. Mindig úgy megyünk neki a kupaszereplésnek, hogy olyan elsőosztálybeli csapatokat hozzunk ide a szurkolóinknak, mint a Slovan, a Dunaszerdahely, vagy a Nagyszombat. Ez sikerült is. Két év alatt nagyon jó teljesített a csapat a kupában. Az is pozitívum, hogy a Kassát, aki riválisunk a saját bajnokságunkban, ott vertük ki a saját otthonukban. Jó lenne, ha azt mondanák ránk is, hogy ilyen kis kupaspecialista csapat vagyunk”

 

nyilatkozta a Körképnek Vincze István, a KFC sportigazgatója, egykori válogatott labdarúgó.

 

„A másodosztályban már van egy presztízsünk köszönhetően annak, ahogy az egész fel lett építve. Nincs rossz csapatunk. Azt mondom, a futballban minden benne van. Az adott forma, az adott napon. Mi tényleg felszabadultan játszhatunk.”

 

tette még hozzá Vincze célozva arra, hogy az idén 100 éves Spartak szeretné játszani a kupadöntőt a nagyszombati stadionban, mely – résztvevőktől függetlenül – a döntő házigazdája lesz.

 

II. Liga – Megkezdi a tavaszi pontvadászatot a Komáromi FC, a dobogó a cél

 

Tekintettel a mintegy 100-fős nagyszombati szurkolótábor érkezésére, a stadion környékén forgalomkorlátozásra és lezárásokra kell számítani.

 

❗️11:00 órától a Sport utca egyirányúsítva lesz, behajtás a Belső körút felől lesz lehetséges.
❗️A sportcsarnok előtti parkolók le lesznek foglalva a nagyszombati szurkolók részére, biztonsági okokból kérünk mindenkit, hogy az erődnél levő központi parkolót használják.
❗️A lezárások 11:00-tól kb. 16:30-ig lesznek érvényben.

olvasható a klub közleményében.

 

A Komáromi FC – Spartak Trnava negyeddöntős kupamérkőzés fevruár 28-án 14:00-kor kezdődik a komáromi Városi Stadionban. A találkozót a Joj Sport csatorna és a nike.sk/niketv is élőben közvetíti.

 

Körkép.sk/KPA

 

A végén jött a csattanó, kétgólos komáromi győzelem a szezonnyitón

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.