Nyitókép: sport.sk

 

Vasárnap 17:30-tól Nagyszombatban lép pályára a DAC. Az első és harmadik helyezett csatája komoly tétért zajlik, öt fordulóval a szezon vége előtt ugyanis csupán hárompontos előnye van a DAC-nak a második Slovan előtt – cikkünk írásakor még nem ért véget a Zsolna-Slovan találkozó, a pozsonyiak azonban 3:2-re vezettek.

 

A DAC-nak egyedül Nagyszombatban nem sikerült még az aktuális szezonban pontot szereznie. A sárga-kékeknek minden pont fontos a szezon végéig ahhoz, hogy megőrizzék elsőségüket a tabellán, a Spartak azonban a bronzéremért hajt, emellett május 1-jén a szlovák kupa döntőjét játszák a Slovan Bratislava ellen.

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy egy kerületi rangadó vár ránk minőségi ellenféllel szemben, amely bejutott a kupadöntőbe és a tabella harmadik helyén áll. Ez egy újabb nagy meccs lesz a számunkra, egy következő döntő. A play-offbeli beállítottságunk és az odafigyelésünk nem változik. A Nagyszombat elleni legutóbbi három összecsapáson pozitív a mérlegünk, odahaza kétszer győztünk, idegenben vereséget szenvedtünk. Pontosan ez jelenti a motivációt, amely érdekes számunkra. Meg akarjuk mutatni, hogy az augusztusi idegenbeli találkozóhoz képest fejlődtünk és hogy felkészültebbek vagyunk erre a minőségi ellenfélre. Mindent megteszünk a siker érdekében és már előre tudjuk, hogy teljes értékű, maximális csapatmunkát kell nyújtanunk, hogy elérhessük, amire mindannyian vágyunk”

 

fogalmazott a klub honlapján Adrian Gula.

 hirdetes_300x300  

 

„A Zólyombrézó ellen sérülés miatt le kellett cserélni Ioannis Niarchost, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a rendelkezésünkre álljon. Szánthó Regő a legutóbbi meccsen nem volt százszázalékos állapotban, és Nikola Krstović sem tudott pályára lépni. Nikola viszont már a csapattal edz, remélhetőleg az említett labdarúgók bevethetők lesznek és bízom benne, hogy jól döntünk azt illetően, ki mikor kerül pályára, ki lesz a kezdőcsapat tagja és hogy mennyi játékpercet kap”

 

tette hozzá a DAC trénere.

 

A DAC mai kezdőcsapata:

 

Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Káčer, Dimun, Kalmár – Blackman, Krstović, Ramadan
Cserék: Veszelinov, Kružliak, Mendez, Davis, Fazlagić, Nebyla, Veselovský, Szánthó, Niarchos
Hiányzók: Gavrić (sérülés)

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2022.03.13 – DAC-Nagyszombat 1:1, gólszerzők: Balogh – Ristovski, 4668 néző
2022.05.21. – Nagyszombat-DAC 1:0, gólszerző: Bamidele, 8037 néző
2022.08.20. – Nagyszombat-DAC 3:1, gólszerzők: Daniel, Mikovič, Bukata – Nicolaescu, 3879 néző
2023.11.05. – DAC-Nagyszombat 1:0, gólszerző: Krstović, 6625 néző
2023.03.19. – DAC-Nagyszombat 3:1, gólszerzők: Gavrić, Káčer, Szánthó – Taiwo, 7390 néző

 

A 17:30-kor kezdődő találkozót a Dajto televízió és a voyo.markiza.sk internetes televízió közvetíti élőben.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC spartak

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!