Nyitókép: dac1904.sk

 

A Fortuna Liga rájátszásának 7. fordulójában 2:0-s vereséget szenvedett Zólyombrézón a DAC. Bár a dunaszerdahelyieknek megvoltak a helyzeteik, egyszer sem találtak a kapuba. A vasárnapi szuperrangadót a pozsonyi Slovan ellen úgy várják a sárga-kékek, hogy két pont a hátrányuk az égszínkékekkel szemben.

 

A DAC az első negyedórában két száz százalékos helyzetet is kihagyott. Győzelmi kényszere ellenére sorra puskázta el lehetőségeit, melyet a hazaiak végül megbosszultak: A Zólyombrézó az első félidő hosszabbításában szerezte meg a vezetést kihasználva Petráš bizonytalanságát.

 

Sok volt a pontatlanság a sárga-kékek játékában. Kalmár egy órányi játék után kapott lehetőséget, nem sokkal később pedig akár ki is egyenlíthetett volna egy gyors ellenakció után, de kiszorított helyzetből a hazai kapusba lőtte a labdát.

 

 hirdetes_300x300  

Közben Milan Dimun kipontozta magát, így a következő, Slovan elleni hazai rangadóról hiányozni fog.

 

Hiába harsogta a DAC-tábor az „Ébresztő”-t, nem hogy egyenlíteni nem tudtak a dunaszerdahelyiek, hanem a 71. percben már kétgólos hátrányba kerültek. Míg két héttel ezelőtt vesztes állásból tudtak fordítani a sárga-kékek, vasárnap ez nem jött össze.

 

Edzői értékelés:

 

Adrian Guľa (DAC 1904): „Érdekes mérkőzés volt. Az első félidőben Krstović kihagyott helyzete után sem inogtunk meg, a félidő hajrájában bekapott gól viszont hatással volt a pszichikánkra. A második félidőben volt két nagy helyzetünk is. Az egyik rögtön Kalmár beállását követően, majd Kružliak előtt adódott lehetőség.

Az ilyen találkozókon azonban hatékonyabban kell játszani, ha sikeresek akarunk lenni. A Zólyombrézó nagyon jól hozta a saját stílusát, 2:0 után pedig kissé fejvesztve játszottunk, és nem tudtunk visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Nemcsak csapatszinten, hanem a strukturális elemek betartásának tekintetében sem, ezért nem sikerült a fordítás.

Megérdemelt a hazai győzelem. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy a meccs után is mellettünk állnak. Ők is tudják, mekkora a tét. Szükségünk van egy napra, hogy kiszellőztessük a fejeket, és keményen fogunk dolgozni azért, hogy otthon legyőzzük a Slovant.”

 

FK ŽELEZIARNE PODBREZOVÁ – DAC 1904 2:0 (1:0)

Fortuna Liga, rájátszás, 7. forduló, Zelpo Arena, Zólyombrézó, 2023.04.30., 17:30
Játékvezetők: Marhefka – Štrbo, Vitko
Nézőszám: 2676
Gólszerző: 45+4. Bartoš, 71. Kabongo
Sárga lap: 44. Pavúk, 52. Grešák, 91. Talakov, ill. 67. Dimun, 73. Mendez, 91. Kalmár
DAC 1904: Petráš – Pinto (83. Szánthó), Kružliak (K), Brunetti, Muhamedbegović (60. Kalmár) – Neblya (60. Veselovský), Dimun, Ramadan (70. Andzouana) – Niarchos (70. Riquelme), Krstović, Mendez
Podbrezová: Ludha´- Bartoš, Bakaľa (K), Grešák – Kováčik (60. Talakov), Faško (74. Bariš), Oravec, Ďatko (87. Šikula) – Blahút, Špyrka (60. Kabongo), Pavúk

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 48% : 52%
Lövések: kapura: 2:1, mellé: 8:5
Szöglet: 9:5
Les: 1:2

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.