Nyitókép: uefa

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Nyonban kisorsolta a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírása selejtezőjének első fordulóját. A Ferencváros a feröeri KÍ ellen játszik, és idegenben kezdi meg a párharcot.

 

A Ferencváros az 1. csoportban kiemeltként kapott szerepet a sorsolásnál. A zöld-fehéreket az utolsó párban húzták ki, így már a negyedik páros után eldőlt, hogy a KÍ lesz az ellenfél. A feröeri csapat cédulája jelent meg előbb, így az is eldőlt, hogy Sztanyiszlav Csercseszov együttese idegenben kezdi meg a párharcot július 11-én vagy 12-én, és egy héttel később hazai pályán játszhatja a visszavágót.

 

A sorsolás után Sztanyiszlav Csercseszov jelezte, hogy neki is kezdenek az előkészületeknek.

 

 hirdetes_810x300  

Neki is kezdünk az előkészületi munkáknak. Mint ilyenkor mindig, most fel kell térképeznünk az ellenfelünket, meg kell szerveznünk az utazásunkat. A tavalyi selejtezősorozat sem volt könnyű ebből a szempontból, elég a kazah és az azeri utakra gondolni. Az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjében nem mondhatjuk, hogy nem számít, ki az ellenfél, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a saját módszereinket határozzuk meg, hogy eldöntsük, mikre helyezzük a hangsúlyt, pontos tervezésre van szükség. Tavaly az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjéig meneteltünk, rendkívül hosszú év volt. Remélem, idén is hasonló sikereket érhetünk el, ám ezúttal magasabb szinten. A válogatottal többször is találkoztam a feröeri csapattal, de azokból a tapasztalatokból nem lehet kiindulni. Nem ez az első alkalom, hogy első selejtezőre készülök, remélem, nem is az utolsó. Megismerjük pontosan a Klaksvík labdarúgóit és játékát, és mindent megteszünk, hogy továbbjussunk.

 

Hajnal Tamás sportigazgató szerint a legfontosabb, hogy minden játékosuk a maximumot nyújtsa a párharc alatt.

 

Izgatottan néztem a sorsolást. Most az a legfontosabb, hogy alaposan feltérképezzük a Klaksvíkot, mely hazája egyik meghatározó csapata. Ott javában zajlik a bajnokság, 14 meccs után hibátlanul állnak az élen. Egyértelműen komolyan vesszük a párharcot, hiszen a célunk az, hogy bejussunk a következő körbe, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy mindenki maximálisan odategye magát. Innentől már tudjuk, kit kell legyőznünk

 

zárta gondolatait Hajnal Tamás.

 

A sorsoláson kiderült az is, hogy ki lesz a Slovan ellenfele. A BL selejtezőjének első fordulójában a luxemburgi FC Swift Hesperange ellen lépnek pályára a pozsonyiak, méghozzá hazai környezetben.

 

SORSOLÁS MÉRKŐZÉSEK
Előselejtező Június 13. Elődöntő: június 27.
Döntő: június 30.
Selejtező, 1. forduló Június 20. Július 11–12.
Július 18–19.
Selejtező, 2. forduló Június 21. Július 25–26.
Augusztus 1–2.
Selejtező, 3. forduló Július 24. Augusztus 8–9.
Augusztus 15.
Selejtező, playoff Augusztus 7. Augusztus 22–23.
Augusztus 30.
Csoportkör Augusztus 31. Szeptember 19–20.
Október 3–4.
Október 24–25.
November 7–8.
November 28–29.
December 12–13.
Nyolcaddöntő December 18. Február 13–14., 20–21.
Március 5–6., 12–13.
Negyeddöntő Március 15. Április 9–10.
Április 16–17.
Elődöntő Március 15. Április 30.–május 1.
Május 7–8.
Döntő Június 1., London, Wembley Stadion

 

nemzetisport.hu, fradi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!