Nyitókép: dac1904.sk

 

Matej Trusa igazolt a DAC-hoz. A 22-éves támadó a Plzen csapatától érkezik a Csallóközbe és 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá.

 

A Nagymihályról származó labdarúgó (szül. 2000. november 29-én) a Zemplín neveltje, amelynek színeiben 2019 februárjában bemutatkozott a honi élvonalban. Négy szezon alatt 61 mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligában, amelyeken 13 gólt szerzett.

 

A sikeres 2021-es naptári esztendőt követően, amely során a bajnokságban, a kupában és a 21 éven alatti válogatottban 19 gólt lőtt, a Viktoria Plzeň csapatához igazolt. A cseh gárda színeiben 2022 tavaszán hét bajnoki mérkőzésen lépett pályára, hozzájárulva a bajnoki cím megszerzéséhez. Tavaly nyáron a Hradec Králové együtteséhez került kölcsönben, ahol 15 találkozón 2 gólt jegyzett.

 

 hirdetes_300x300  

Trusa tagja volt az U21-es szlovák korosztályos válogatottnak, 15 mérkőzésen 9 alkalommal is feliratkozott a gólszerzők közé.

 

„Először is magam és a családom miatt nagyon örülök ennek a lépésnek. Köszönöm a DAC-nak a lehetőséget és már várom a pillanatot, amikor pályára léphetünk a csodálatos stadionunkban a kiváló szurkolótáborunk előtt. Az átigazolásom picit hosszabb ideig húzódott, mert a Hradec csapatánál további egy évig volt érvényes a vendégjátékom, de a DAC már a múltban is szeretett volna megszerezni. Örülök, hogy harmadszor is kellettem a sárga-kékeknek, hálás vagyok emiatt. A legjobban az új csapattársaimmal való találkozást várom, az előző klubokból vagy a válogatottból már többüket is ismerem. Szintén várom az edzéseket, örülök a remek feltételeknek, Guľa vezetőedződnek és a szurkolóknak. A Nagymihály színeiben a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen csodálatos hangulat uralkodik a DAC hazai mérkőzésein. Rövidtávú célom, hogy mihamarabb beilleszkedjek a kollektívába”

 

jelentette ki a szerződése aláírását követően az új támadó.

 

Közben a DAC Szánthó Regőtől és Balogh Norberttől is elbúcsúzott. Szánthó vendégjátéka letelt a DAC-nál és mivel nem jutott egyezségre a sárga-kék klub a Fradival a játékos átigazolásáról, visszatért a zöld-fehérekhez.

 

Balogh Norbert Kisvárdára távozik kölcsönjátékra, a két klub megállapodása vételi opciót is tartalmaz.

 

dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC foci Fortuna liga

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.