Nyitókép: mti

 

Az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) hivatalos Twitter-oldalán ismertette a 2026-os és 2027-es európai kupadöntők eddigi pályázóit. A névsor Magyarországgal kezdődik, a Gazzetta dello Sport szerint pedig a pályázók listája végleges.

 

Posztjában az UEFA a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntő, Európa-liga-döntő, Európa-konferencialiga-döntő és a női BL-döntő eddigi érdeklődőit szedte össze. Magyar szempontból a férfi BL-finálé a fontos, hisz itt csak két pályázót, Magyarországot és Olaszországot tüntették fel.

 

Az MLSZ tájékoztatása szerint a magyar szövetség a megadott határidőig eljuttatta szándéknyilatkozatát az UEFA-hoz, a 2026-os vagy a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére.

 

 hirdetes_300x300  

„Az UEFA keddi tájékoztatása szerint a határidőig Magyarországon kívül Olaszország nyújtott be szándéknyilatkozatot a döntő megrendezésére”

 

tájékoztatta a Nemzeti Sportot Sipos Jenő, a magyar szövetség szóvivője.

 

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázást, azokat február 24-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban határoz a nyolc döntő helyszínéről.

 

Az európai szövetség egyébként csak országokat említ, városokat és stadionokat nem, ám Magyarország esetében kizárólag az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Aréna felel meg a BL-döntő követelményeinek. Olaszország Milánóban, a San Siróban rendezne döntőt.

 

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke még áprilisban beszélt a BL-finálé-rendezési célokról. Akkor elmondta, hogy lehetőségei szerint mindenkit győzköd arról, hogy Budapest gyönyörű és az UEFA semmilyen szervezési problémát nem találhat az Arénában.

 

„Nem indulunk rossz pozícióból, de nagy a konkurencia, hiszen Európában sok modern, nagy stadion képes otthont adni ennek a mérkőzésnek. Persze kitartóak vagyunk, addig pályázunk, amíg nem nyerünk.”

 

fogalmazott Csányi.

 

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!