Nyitókép:  tsg-hoffenheim.de

 

Hétfőre hivatalossá vált, hogy a német élvonalbeli Hoffenheimhez igazolt Szalai Attila. A magyar válogatott védője négy évre írt alá a Bundesligában szereplő csapathoz.

 

Mint ismert, korábban az Union Berlinnel hozták kapcsolatba a játékost, azonban végül a berliniek elállhattak az ajánlattól. A Transfermarkt szerint 12,3 millió eurós átigazolási díjat fizethettek ki Szalaiért, ezzel ő lett a hatodik „legdrágább” magyar játékos.

 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya üdvözölte Szalai átigazolását, úgy véli, mindenképpen előrelépés számára és a válogatott számára is.

 

 hirdetes_300x300  

Korábban beszéltem már róla, hogy minél több játékosunk játszik a topligák valamelyikében, annál jobb helyzetben van a válogatott. Még ha a Fenerbahce egy jó csapat is, a Bundesligába igazolni mindenképpen előrelépés, hiszen a bajnokság erősebb, ami egyben azt is jelenti, hogy még a nem topcsapatok esetében is intenzívebbek, magasabb színvonalúak az edzések, mint a török bajnokság csapatainál. A Bundesligában minden klubnál top edzők dolgoznak, így biztos vagyok benne, hogy Szalai Attila taktikailag is nagyon sokat fog fejlődni a Hoffenheimnél. A Bundesligába igazolása tehát mindenképp előrelépés, azonban a képességeit, a hozzáállását, a munkáját ismerve, egy idő után szerintem Attila még előrébb léphet a karrierjében. A válogatott szempontjából ez a mostani egy hihetetlen helyzet, hiszen jelenleg 8 alapemberünk játszik már a topligák valamelyikében, amire, ha jól emlékszem, az utóbbi legalább 25 évben nem volt példa.

 

mondta Marco Rossi.

 

A mostani átigazolási szezonban a válogatott alapemberei közül eddig Szoboszlai Dominik igazolt a Liverpoolhoz, Kerkez Milos a Bournemouth-hoz, Szalai Attila pedig a Hoffenheimhez. Jelenleg Szalain kívül a Bundesligában szerepel még Gulácsi Péter, Orbán Willi, Sallai Roland és Schäfer András.

 

körkép.sk, mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.