Nyitókép: puskasakademia.hu

 

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítójaként évadzáró-évadnyitó interjút ad az intézmény honlapjának, egy részletét, mely a Fradi BL-ből való kiesésével foglalkozik, pedig videó formájában közösségi oldalán is közzétette.

 

A magyar kormányfő szerint a Fradi BL-kiesése nagy lecke a magyar futballnak.

 

„Aki azt gondolja, akár vezetőként, akár szakmai igazgatóként, akár edzőként, képes arra, hogy mindig mindent ellenőrzés alatt tartson, hogy bizonyos lehetőségeket kizárjon a csapata életéből, az félreérti a futballt. A futball olyan, mint az élet. Mindig beesik valami, történik valami váratlan, amire nem gondoltál. Olyasmi is, amit nem tudsz megmagyarázni. Mert nekem mondhatnak, amit akarnak, olvasom az elemzéseket, hogy a Fradi tavaszi szezonjából következett, hogy… Ugyan már, hogy következett volna akármilyen rossz tavaszi szezonból az, hogy egy Feröer-szigeti csapattól hármat kapunk otthon?! Ez nem következik semmiből sem! Itt nincs összefüggés. Itt az van, hogy a futballban vannak megmagyarázhatatlan dolgok. És a Fradival is ez történt.”

 

fogalmazott Orbán, majd hozzátette, hogy a magyar futballra nézve ebből az a tanulság adódik, hogy nem jó, hogy csak egy nemzetközileg komolyan jegyzett csapata van Magyarországnak.

 hirdetes_810x300  

 

„Mert ha az elesik – és mindig történhet a futballban ilyen, mint láttuk –, akkor ott maradunk egész őszre meg tavaszra komoly, nagy csapat nélkül. Tehát a magyar futball egyik nagy problémájára világít rá a Fradi kudarca, hogy nem lehet csak egy Fradi. Nekünk kell még egy vagy kettő, a Fradihoz hasonló költségvetéssel, játékosminőséggel és nemzetközi besorolással rendelkező együttes, amiből ha az egyik vagy kettő elesik, még mindig van egy harmadik, amelyik talpon marad. A magyar futballt csak a Fradit tudta abba a helyzetbe hozni, hogy azzal a tőkeerővel, szurkolói háttérrel, létesítményrendszerrel rendelkezzen, amivel vissza tud kapaszkodni Európa harminc legjobb futballcsapata közé majd – most éppen nem sikerült. De kell legalább még egy olyan csapatnak lenni, amely erre képes, de a legjobb lenne, ha lenne kettő.”

 

idézik Orbánt, aki még azt is megjegyezte, hogy jelenleg épp rossz irányba haladnak, mert a Videoton, mely ott volt a Fradi mellett, helyett, után, amelyik helyt tudott állni és eljutni bizonyos szintig, most kiesett ebből a körből.

 

„De valahogy föl kell növesztenie a magyar futballvilágnak magából még legalább egy nemzetközi együttest, hogy ne fájjon annyira – még egy magamfajta embernek, aki nem vagyok Fradi-szurkoló, nekem is fáj –, az egyetlen Ferencváros kudarca.”

 

 

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy mindenképpen azoknak a nagymúltú kluboknak kellene felnőni a feladathoz, mint a Debrecen, az Újpest, a Kispest, vagy épp a Győr.

 

puskasakademia.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.