Nyitókép: youtube

 

Két gól a Kassa ellen, DAC-mez a szurkolóknak, kisfia bemutatása. Könnyen lehet, hogy így zajlott Nikola Krstovič búcsúja Dunaszerdahelytől. A DAC gólvágója iránt ugyanis egybehangzó sajtóhírek szerint a Serie A-ban szereplő Lecce érdeklődik.

 

A hírt elsőként a játékos ügyekben elismert Gianluca Di Marzio közölte. A Lecce a legutóbbi szezonban épphogy elkerülte a kiesést és az osztályozó helyet, a 20 csapatos olasz első osztályban a 16. helyen végzett. Így érthető, ha erősíteni szeretne. Az Aberdeenből Ylber Ramadani, illetve Pontus Almqvist, Pablo Rodríguez és Marcin Listkowski már a leccei kerettel készül. Assan Ceesay pedig távozóban van a klubtól, aminek a jól értesültek szerint a fő oka a középcsatár Krstovič iránti érdeklődés.

 

 hirdetes_300x300  

 

A montenegrói válogatott csatár a Fortuna liga legutóbbi évadában 18 találatával a szlovák gólkirály lett, minden meccsét tekintve pedig 35 mérkőzésen 26 gólig jutott. A DAC-hoz 2027 nyaráig még érvényes szerződés köti. Értéke a transfermarkt szerint 2,2 millió euró. Világi Oszkár azonban 2,5 millió euró körüli összegért a hírek szerint már szívesen megválna tőle. A csallóközi oligarcháról ugyanis ismert, hogy számára a csapatépítés helyett a pénz, az azonnali bevétel lehetősége a legfontosabb.

 

Mi a véleményed a DAC magyartalanításáról Gula alatt, Világi szeme láttára?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Krstovičcsal kapcsolatban az elmúlt hetekben a skót Glasgow Rangers, valamint a francia FC Metz neve is felmerült. A klubváltáshoz azonban sajtóhírek szerint a Lecce áll.

 

 

„A Lecce támadót keres. Pantaleo Corvino sportigazgató kiszemeltje Nikola Krstovič, aki ideális megoldás lehet a támadószekció megerősítésére Robert D’Aversa vezetőedző számára a következő szezonban”

 

– írja Di Marzio.

 

Hogy távozása esetén ki tudja majd helyettesíteni a DAC gólerős csatárát, egyelőre rejtély.

 

További hír, hogy Adrián Gula vezetőedző hozzáállása miatt – aki alatt a szurkolók szerint nyíltan a csapat magyartalanítása zajlik – az utóbbi időszakban rendre csak kiegészítő szerepet kapó Kalmár Zsolt, a magyar válogatott játékosának távozása is csak idő kérdése. A Kassa elleni mérkőzés után, ahol az egész lelátó követelte a pályára, úgy nyilatkozott, hogy ő továbbra is teszi a dolgát és keményen edz, mint eddig is tette.

 

„A jelenlegi helyzet az edző döntése. Ezt el kell fogadni”

 

– mondta.

 

 

Világi Oszkár és veje, Jan Van Daele sportigazgató ugyanakkor a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul. Hogy ez mennyire lesz reális, a következő fordulókban kiderül. A DAC mindenesetre csúfos teljesítménnyel rögtön az első fordulóban kiesett az Európa Konferencia Ligából, bár a vezetés itt is a csoportkörbe várta a csapatot.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.