Nyitókép:  dac1904.sk

 

Már csak órák kérdése a hivatalos bejelentése annak, hogy Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya, a magyar válogatott játékosa a Fehérvérhoz igazol.

 

A felvidéki csapat egyik utolsó magyar mohikánjával, a szurkolók kedvencével csúnyán elbánt a Világi Oszkár tulajdonában levő DAC. Kalmára súlyos sérüléséből felépülve, keményen dolgozva sem kapta meg azt a bizalmat és lehetőséget, melyet más, nála gyengébb képességű, szlovák vagy más nemzetiségű játékosok megkaptak.

 

 hirdetes_810x300  

Kalmár Zsolt mellőzéséről a DAC-ban: A jelenlegi helyzet az edző döntése

 

Vélhetően utolsó mérkőzésén, a Kassa ellen is a kispadon kezdte a találkozót. A Körkép.sk alábbi videóján jól látható, hogy a hétvégi találkozó 70. perce környékén ezrek követelték őt a pályára, míg nagy nehezen végre lehetőséget kapott.

 

 

Nem is csoda, hogy Kalmárnak elege lett az egészből. A Nemzeti Sporthíradó vélhetően beszélhetett magával a játékossal is, hiszen azt írják, biztosan távozik a DAC-tól. Mi több, miután a szakmai stáb (értsd, Gula vezetőedző és Jan Van Daele sportigazgató, aki Világi Oszkár klubtulajdonos veje) közölték vele, hogy a hétvégi Rózsahegy elleni bajnokin sem számítanak a játékára, Kalmár összecsomagolt és eljött a klubtól.

 

A Körkép.sk megkérdezi olvasóit: Mi a véleményed a DAC magyartalanításáról?

 

A szurkolók felháborodása a DAC-nál tapasztalható nyilvánvaló magyartalanítás miatt példátlan. Újságcikkek, felháborodott szurkolói bejegyzések, hozzászólások százai születnek a témában. Több ezren már bojkottot hirdettek.

 

Mi a véleményed a DAC magyartalanításáról Gula alatt, Világi szeme láttára?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A DAC ugyanis mára oda jutott, hogy nincs magyar játékos a kezdőben, aki értené a magyar Himnuszt a mérkőzés elején, vagy a Nélküledet. Mindez történik Világi Oszkár oligarcha vezetése alatt, amikor Magyarország több százmillió forinttal támogatta és támogatja a klubot, és annak akadémiáját.

 

A tarthatatlan állapotokat látva a napokban az is felröppent hírként, hogy Világi alkalmatlansága és sorozatos nemzetromboló húzásai miatt visszavennék magyar kézbe a DAC-ot.

 

 

Az idei kupaküzdelmekben a DAC szégyenszemre már az első selejtező körben búcsúzott az Európa Konferencia Ligától, miközben a vezetés csoportkörbe várta a csapatot. A klubtulajdonos és sportigazgató veje jó ideje bujkál a szurkolók elől, a DAC-nál a szokásos szezonnyitó sajtótájékoztató is elmaradt.

 

A Körkép.sk továbbra is nyomon követi a fejleményeket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 21 olvasónak tetszik ez a cikk.