Nyitókép forrása: Budapest, 2023. augusztus 17. Federico Marchetti, a máltai Hamrun Spartans kapusa véd a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőfordulójának második, Ferencváros TC-Hamrun Spartans FC mérkőzésén a Groupama Arénában 2023. augusztus 17-én. MTI/Illyés Tibor

 

Az idegenbeli 6-1-es siker után csütörtökön a hazai visszavágón 2-1-re múlta felül a máltai Hamrun Spartans csapatát a Ferencváros, amely így kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójából.

 

A szigetországiak gyors góllal kezdtek, de a magyar bajnok a szünet előtt egyenlített a mali Adama Traore fejesével, a győztes találatot pedig az OTP Bank Liga nyáron megszerzett gólkirálya, Varga Barnabás lőtte a 69. percben.

 

A zöld-fehérek a selejtező negyedik, utolsó fordulójában a Zalgiris Vilnius csapatával küzdenek meg a csoportkörös szereplésért. A litvánok a hazai 3-1-es kudarcot követően idegenben 5-0-ra kaptak ki, így kettős vereséggel maradtak alul az Európa-liga selejtezőjében a svéd Häckennel szemben. A jövő csütörtöki első felvonást Litvániában rendezik.

 

 hirdetes_810x300  

Váratlanul bátran, letámadással kezdett a máltai bajnok, s bár a Ferencvárost ez egyáltalán nem zavarta meg, mégis korán vezetést szereztek a vendégek egy akrobatikus mozdulattal lőtt gólnak köszönhetően. Az előny birtokában már jobban visszahúzódott saját térfelére a szigetországi együttes, így innentől egyértelmű fölényben futballoztak a zöld-fehérek, a helyzetekre sem kellett sokat várni, de Varga ziccert hibázott. Az FTC által az első meccsen megszerzett tetemes, ötgólos előny – ami ekkorra négyre olvadt – alaposan éreztette hatását: a hazaiak rendületlenül, de lendület nélkül támadtak, míg a vendégek elégedettek voltak a vezetéssel. Ennek nyomán az olasz válogatottal a 2010-es világbajnokságon szerepelt kapusnak, a 40 éves Federico Marchettinek ugyan volt dolga, de bravúrt nem kellett bemutatnia, közvetlenül a szünet előtt pedig nem tudta hárítani Traore közeli fejesét Varga nagyszerű beadása után.

 

A térfélcserét követően kifejezetten álmosan kezdett a Ferencváros, a Dibuszt helyettesítő Varga Ádámnak ziccert kellett védenie. Ez viszont felébresztette a magyar bajnokot, amely magához ragadta a kezdeményezést, amit Sigér keresztlécen csattanó távoli lövése is jelzett.

 

A második félidőben a hazai tábor angolul fogalmazott meg véleményt a múlt héten tragédiába torkolló – a görög fővárosban halálra késelték az AEK Athén drukkerét – szurkolói összecsapások kapcsán: „a huligánok nem gyilkosok, a gyilkosok nem huligánok! Mondj nemet a fegyverekre!” Eközben a pályán eredményre vezetett a Ferencváros állandósuló fölénye, ugyanis a Máltán mesterhármast elérő Varga Barnabás közelről vette be az ellenfél kapuját. Innentől már csak a különbség volt kérdés, mert a rivális elkészült az erejével. Végül maradt a 2-1-es magyar győzelem, mivel Abu Fani a keresztlécet találta el, Marchetti pedig többször bravúrosan védett.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.