Nyitókép: Facebook/Magyar Atlétika – Hungarian Athletics

 

Hat magyar versenyző lesz érdekelt a budapesti atlétikai világbajnokság negyedik napján, kedden, amikor négy döntőt rendeznek.

 

Akárcsak hétfőn, ezúttal sem volt délelőtti program. Az esti műsor 18.40-kor kezdődik a 100 m gátfutás előfutamaival, benne három hazai indulóval: az Eb-ezüstérmes Kozák Lucával, Kerekes Grétával és az U23-as Eb-harmadik Tóth Annával.

 

Férfi 800 méteren két magyarért lehet szurkolni: Huller Dánielért és Vindics Balázsért. Molnár Attila, aki országos csúccsal jutott be a 400 m elődöntőjébe, az első futamban, 21 órakor áll rajthoz.

 hirdetes_810x300  

 

Éremosztásra kerül sor férfi magasugrásban és 3000 m akadályon, valamint női diszkoszvetésben és 1500-on.

 

A hőségriadó miatt módosul az atlétikai vb szerdai programja

 

A szervezők keddi tájékoztatása alapján az előrejelzések szerint a női 5000 méter szerda 11.10 órára kiírt előfutama során az időjárási viszonyok nem lesznek megfelelőek – 30 Celsius-fok feletti érték várható –, ezért a számot szerda 19 órakor rendezik meg Wagner-Gyürkés Viktóriával a mezőnyben.

 

A módosítás miatt a szerda délelőtti 200 méteres előfutamok előbb rajtolnak: a nők 12.05 helyett 11.20-kor, a férfiak pedig 12.50 helyett 12.15-kor. Előbbiben Sulyán Alexa és Takács Boglárka, utóbbiban pedig Wahl Zoltán érdekelt a hazai indulók közül.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!