Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

 

Hét magyar versenyző volt érdekelt a budapesti atlétikai világbajnokság 5. napjának délelőtti programjában. Kéri Bianka elődöntőbe jutott 800 méteren, Wahl Zoltán egyéni csúccsal búcsúzott 200 méteren, Németh Mátyás pedig távolugrásban javította meg egyéni legjobbját.

 

Kéri Bianka remek versenyzéssel futamában a negyedik helyen ért célba szerda délelőtt és 2:00.20 perces idejével továbbjutott az elődöntőbe.

 

A biztos továbbjutáshoz az első háromban kellett volna végeznie a 29 éves magyar atlétának, aki viszont 2:00.20 perces idejével a legjobb volt a nem továbbjutottak között, akik közül a hét futam alapján a legjobb három is folytathatta. Így a következő két futamból nem előzhették meg hárman, de végül senki sem tudott elé kerülni, így a magyar atléta készülhet a péntek esti elődöntőre. Takács Boglárka és Sulyán Alexa azonban nem jutott tovább az előfutamból.

 hirdetes_810x300  

 

Wahl Zoltán egyéni csúcsán két századmásodpercet faragva futamában az ötödik lett és nem jutott tovább az elődöntőbe férfi 200 méteren.

 

A 23 éves Wahl a továbbjutásban – melyhez a futam első három helyén kellett volna végeznie, vagy a három legjobb nem helyen továbbjutó közé kerülnie – nem bízhatott, ennek ellenére nagyon jól versenyzett. A kanyarban hátrányba került riválisaival szemben, az egyenest viszont kiválóan futotta meg és végül 20.90 másodperces eredménnyel holtversenyben az ötödik helyen ért célba.

 

Németh Mátyás a távolugrás selejtezőjében búcsúzott.

 

A kecskeméti versenyző az idei U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, majd Kínában, az Universiadén 7,79 méterre javította egyéni csúcsát. A 22 éves Németh remekül kezdett, elsőre megugrotta egyéni csúcsát. Ezen már nem tudott javítani, másodikra 7,47 következett, harmadikra pedig belépett.

 

Szilágyi Réka és Moravcsik Angéla is kiesett női gerelyhajításban. A tavalyi Eb-n negyedik Szilágyi az első csoportban kapott helyet. A selejtező szintet 61,50 méterben határozták meg, illetve a legjobb 12 került a döntőben. Szilágyi egyéni csúcsa (62,45) jobb ennél, ám idén még csak 57,06 méterig jutott. A debreceni atléta elsőre 56,21 métert ért el és a folytatásba ezen nem tudott javítani, 54,14 méter következett, majd utolsó dobását már le se mérette.

 

Moravcsik idén dobta meg 60,54-es egyéni rekordját. Az MTK gerelyhajítója azonban a selejtezőben nem tudta megközelíteni legjobbját, 52,54 méteres kezdés és egy érvénytelen kísérlet után 55,10 méterrel zárt. Ezzel a 26. helyen végzett a 34 fős mezőnyben.

 

A délutáni program 19 órakor indul és rögtön a női kalapácsvetés selejtezőjében találkozhatunk Gyurátz Rékával. 19.02-kor Wagner-Gyürkés Viktória következik az 5000 méter előfutamában, 19.10-kor pedig már indul a női hármasugrás selejtezője, melyben Szabó Beatrix lesz ott. 20.40-kor áll rajthoz Kozák Luca, aki a fináléba jutásért fut 100 méter gáton.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!