Nyitókép: fradi.hu

 

Felmentése óta először nyilatkozott Máté Csaba, aki 11 évig állt a Ferencváros alkalmazásában. Az edző elmondta, mit érzett, amikor Kubatov Gábor elnök magához hívatta, s beszélt arról is, hogy ha elölről kezdhetné, mindent ugyanúgy csinálna.

 

„Most már jobban vagyok – mondta a nemzetisport.hu-nak Máté Csaba. – Váratlanul ért a felmentés, abban a pillanatban fájdalmas döfés volt. Minden pontosan úgy történt, ahogy Kubatov Gábor a sajtóban elmondta. Behívatott magához, és bevallom, még ez sem volt gyanús, hiszen ő általában a jó híreket közli. Most másként történt…”

 

Miután Kubatov Gábor felmentette Máté Csabát a munkavégzés alól, a felek nem húzták az időt, kezet fogtak, a tréner pedig elhagyta a tárgyalót.

 

„Hosszú távon terveztem vezetőedzőként, így is álltam a munkához, hiszen ilyenkor a játékosokkal sok konfliktusba bele kell állni. A kinevezésemet követően tiszta volt számomra, hogy bármeddig is tart ez az időszak, többé nem leszek a Ferencváros másodedzője.”

 

 hirdetes_300x300  

A felek azt tisztázták, hogy ha a trénernek van lehetősége máshová menni, a Ferencváros nem gördít akadályt a távozása elé. Szerződése lejártáig a klub mögötte áll, ezt Máté Csaba nagyvonalúnak tartja.

 

„Tudom, könnyű így beszélni, hogy tízből kilencszer nyert velem a csapat. Történhetett volna egészen másképpen is. Azt sem tagadom, bizsergetett az érzés, vajon mit érek el a csoportkörben, meddig jutok el a Fradival. Ne feledjük, előzőleg utoljára tizenhárom éve Herczeg András vitt csoportkörbe magyar edzőként magyar klubot, azóta senki.”

 

Máté Csabának az elmúlt napokban sok mindent tisztába kellett tennie magában, ám úgy érzi, mostanra leülepedtek benne a történtek, és kész új kihívás elé nézni. Külföldi lehetőségei is akadnak, konkrétumról azonban korai lenne beszélni.

 

„Sajnálom, hogy a játékosoktól nem tudtam elbúcsúzni, hiszen a válogatott szünet miatt mindenki rövid pihenőre ment, de a szakmai stábbal legalább le tudtuk zárni ezt az időszakot. Azzal is tisztában vagyok, hogy az elmúlt két hónap a Ferencváros történetében egy porszem, az én életemben viszont az egyik legszebb drágakő!”

 

A tréner úgy fogalmazott, akárhogyan is alakult a sorsa, mégis minden egyes perce megérte ennek a kalandnak.

 

„Rengeteg szeretetet kaptam. A Zalgiris ellen az egész Groupama Aréna a nevemet skandálta, kár lenne tagadni, ez megérintett. Már csak azért is, mert ha valaki, én jól tudom, ezt nem adják könnyen a szurkolók. De pozitívan nézek a jövőbe, nálam az a bizonyos pohár mindig félig teli van, és úgy gondolok az itt eltöltött időszakra, hogy akár sokkal hamarabb is véget érhetett volna, egyfelől köszönet ezért a klub vezetőinek, másfelől minden vezetőedzőnek, akivel együtt dolgozhattam, hiszen mindnek megvolt a lehetősége, hogy azt mondja, köszönöm Csaba, nem szeretnélek a stábomban látni. Mégis itt voltam tizenegy évig. Ez csak jelent valamit.”

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!