Nyitókép: fradi.hu

 

Szeptember 21-én 18:45-től megkezdi az UEFA Európa Konferencia Liga F-csoportjában való szereplését a Ferencváros, mégpedig a szerb Csukaricski ellen. A mérkőzést megelőző napon Dejan Sztankovics vezetőedző és Muhamed Besic középpályás tartottak sajtótájékoztatót és mondták el várakozásaikat.

 

Jó volt végre visszatérni, külön öröm, hogy a Nagyecsed elleni kupamérkőzésünkön rögtön gólt is tudtam szerezni. A vezetőedzőtől 25 percet kaptam, hálás vagyok ezért, jól éreztem magam a pályán. 31 éves vagyok, jobban tudtam kezelni most a sérülésemet, mint pályafutásom korábbi szakaszában. A hitem segített átvészelni a nehezebb időszakot

 

kezdte Muhamed Besic, aki kérdésre válaszolva elmondta: nem szeretné összehasonlítani a Ferencváros korábbi vezetőedzőit Dejan Sztankoviccsal.

 

Dejan nagy név, komoly játékos volt, rengeteg energiát és erőt hozott. Neki külön víziója van, igyekszünk úgy játszani, ahogy ő elmondta.

 

 hirdetes_810x300  

Muhamed Besic arról is beszélt, hogy jól ismeri a Csukaricskit, amelynek sok fiatal játékosa van, akik biztosan nem illetődnek majd meg Budapesten. Hozzátette: a Fiorentina, a Genk és a Csukaricski társaságában erős csoportban szerepelhet a Ferencváros, ám szerinte a tavalyi UEL-csoport nehezebb volt, mégis sikerült megnyerni.

 

A futballistától a vezetőedző, Dejan Sztankovics vette át a szót.

 

Láttuk a Csukaricski legutóbbi, Crvena zvezda ellen 2-1-re megnyert mérkőzését, ellenfelünk tisztelettel játszott, nem félt a riválisától. A Csukaricski keretében vannak fiatalabb és tapasztaltabb játékosok is, ami jó egyveleg. Két hete dolgozom a Ferencvárosnál, jól érzem magam itt, csak azt sajnálom, hogy eleinte több játékosunk a nemzeti csapatoknál volt, Tokmac és Traoré pedig sérült. Kihasználtam ezt a két hetet, hogy megismerjem a játékosokat, nemcsak szakmailag, hanem személyesen is. Elégedett vagyok a csapatommal, látom, hogy a játékosok nagy akarattal küzdenek, van fejlődési lehetőség csapatként és egyénenként is.

 

jelentette ki a tréner.

 

A szakembert a keret kialakításáról is megkérdezték.

 

Miután megérkeztem, mindösszesen egy órám volt arra, hogy változtassak. Nehéz döntés volt, komoly kihívást jelentett, hiszen mint elmondtam, Tokmac és Traoré sérült. Próbáltuk a lehető legjobb döntéseket hozni. Minden játékos megérdemelte volna, hogy szerepeljen a keretben, de sajnos nem tudtunk mindenkit rátenni a listára, ilyenek a szabályok.

 

A sajtótájékoztató végén Dejan Sztankovics fontosnak tartotta kiemelni, hogy nagyon szívélyesen fogadták őt a klubnál, Kubatov Gábor személyében egy bátor, erős karakterű elnököt ismert meg. A tréner megköszönte a bizalmat.

 

fradi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.