Nyitókép: mti

 

Bár a magyar válogatott eddigi szereplése akár elbizakodottságra is okot adhatna, Marco Rossi a szerbek elleni szombati mérkőzés előtt is mértéktartó és arra figyelmeztetett, hogy senki se higgye, hogy „fenoménok vagyunk”.

 

A válogatott szövetségi kapitánya most először magyar állampolgárként irányíthatja a nemzeti tizenegyet.

 

Az este 20:45-kor kezdődő mérkőzés kétségkívül teltházas lesz, a Carpathian Brigad szurkolói csoport fennállása legdrágább koreójával készül a B-középben.

 

 hirdetes_810x300  

„Ezen az összetartáson is ugyanazt csináltuk, mint korábban. Tudjuk, hogy fontos mérkőzés vár ránk, de ne feledjük, négy mérkőzés hátravan a csoportkörből. Ezeken hat pontot kell szereznünk, természetesen arra törekszünk, hogy ez minél hamarabb összejöjjön. Szeretnénk legyőzni a szerbeket, de ez nem lesz sétagalopp, sőt! Benne van a pakliban, hogy ki is kaphatunk. Még véletlenül sem szabad azt gondolni magunkról, hogy fenoménekből álló szupercsapat vagyunk. Nem! Jó játékosaink vannak, keményen dolgozunk, és megfelelően felkészültünk a mostani összecsapásra is.”

 

közölte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Marco Rossi.

 

Rossi szokásával ellentétben már jóval a mérkőzés előtt, a kerethirdetéskor elmondta, hogy a kezdőcsapat már gyakorlatilag összeállt a fejében, azokra számít, akik a legutóbbi két találkozón (Szerbia és Csehország ellen is) helytálltak.

 

Semmi kétség, szombati ellenfelünknek sokkal több a topligában futballozó játékosa, de ez nem ijeszt meg bennünket. A szurkolóink is tudják, mennyire motiváltak vagyunk, mindig, minden körülmények között küzdünk, és bizonyítottuk számtalanszor, senkitől sem félünk. A mérkőzés majd igazolja, mennyire sikerült jól a feladat megoldása, Willi Orbán pótlása. Fontos lesz, hogy mind labdával, mind labda nélkül megvalósítsuk a tervünket, mindenki mérget vehet rá, hogy nem leszünk elbizakodva.

 

mondta Rossi azzal, hogy jelenleg sok jó formában lévő játékosa van, akikre számíthat.

 

Sallai Roland is remek formában van, Szoboszlai Dominik pedig megérdemelten a leginkább kiemelt, legtöbb figyelmet kapó futballistánk. Liverpoolban mostanában hátrébb vonva játszik, de a válogatottban neki egész pályás játékosnak kell lennie. Vegyen részt a védekezésben, az akciók felépítésében, akár a befejezésekben is.

 

hangoztatta a szövetségi kapitány, aki most is kiemelte, hogy az ellenfél számít favoritnak, a szerbek kerete tele van minőségi játékosokkal, akik európai topbajnokságokban játszanak.

 

Egy biztos, nekünk ismét a legjobbunkat kell nyújtanunk ha jó eredményt szeretnénk elérni. Figyelni arra, hogy ne kövessük el azokat a hibákat, mint legutóbb. Nem szabad túlságosan mélyen védekeznünk, hiszen azzal magunkat hozzuk nehéz helyzetbe. A selejtezősorozatból négy mérkőzés van hátra, ha Szerbiát legyőznénk, az Eb-re kijutás felé nagyot lépnénk előre, de most nem számolgatni kell! Idehaza játszunk, természetes, hogy szeretnénk győzni!

 

zárta Rossi.

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.