Nyitókép: Archív

 

A női kézilabda Bajnokok Ligája idei kiírásában még veretlen (5 mérkőzés, 5 győzelem) Ikast HB látogatott az FTC csapatához. Ahhoz a Fradihoz, amely a júniusi Bajnokok Ligája döntőt követően a jelenlegi BL-szezonban még nyeretlen, 0-1-4 mérleggel rendelkezett.

 

Egyetlen pozitív előjel a csapatnál a dán „kézilabda mágus“  távozása volt (amihez a szurkolók hathatós nyomása is hozzájárult). Az új szakmai vezetés azonnal megpróbálta visszaidézni az „elekgábor“ napokat. Teljes sikerrel.

 

 hirdetes_300x300  

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–IKAST HB (dán) 37–36 (20–17)
Érd, 1200 néző. 

 

 FTC: Böde-Bíró – Malenstein 3, KLUJBER 11 (2), BÖLK 6, Edwige, LEKICS 7 (2), Márton G. 3. Csere: Tomori, CVIJICS 5, Kisfaludy, Simon P. 2, Hársfalvi. Edző: Allan Heine
IKAST: Schjött – Hougaard 1, Skogrand, Iversen 4, BAKKERUD 6, JERÁBKOVÁ 9, FRIIS 8 (3). Csere: Austmo Pedersen (kapus), LINDQVIST 5, Petersen 2, Scaglione 1, Lykkegaard. Edző: Kasper Christensen 

 

A  lányok az első perctől kezdve esélyt sem adtak a csoportot vezető Ikastanak. Állandó 3-4 gólos vezetés, meggyőző játék, s ami a legfontosabb, ismét visszatért a tűz  a Fradi játékába. 

 

Az egész csapat tette a dolgát – az átlövők szórták a gólokat – Bölk és Klujber ismét elemében volt, s ahogy azt megszoktuk, Cvijic három dánnal a nyakán befordulva beállóból szórta a gólokat. A csapatot igazi karmesterhez méltóan Lekics irányította.  

 

A szélsők állandó jó teljesítménye lassan már borítékolható (Márton és Malenstein). Sokat hozzátettek a fiatalok is, Simon és Hársfalvi. A kapuban kellettek Böde–Bíró bravúrjai, s ugye, nem maradt sok oxigén a dán lányokban a hermetikusan záró Tomori–Edwige–Cvijic (Kisfaludy) védelem mellett. Igen, egy-két tekintélyt parancsoló szabálytalanság sem maradt el, ahogy annak lennie kell. 

 

Talán a dán csapat jobb oldali átlövői (Jerabkova és Bakkerud) okoztak csak némi fejtörést a védelemnek. Végeredményben azonban teljesen magabiztos FTC siker született a meccsen, hiszen a vezetés egy pillanatra sem forgott veszélybe. Az utolsó 2 percre a csapatok 3 gólos FTC-előnnyel fordultak, a végére a dánok csak kozmetikázni tudták az eredményt. A mérkőzés fergeteges hangulatban zajlott, az utolsó 2 percben spontán „stand-up ovationt” láthattunk, mellyel a közönség már hangolt a közelgő derbire.

 

 

A mérkőzés után a szerb világbajnok Andrea Lekiccsel beszélgettünk, s megkérdeztük őt, mi idézte elő ezt a pozitív fordulatot a csapat játékában: „Ledobtuk magunkról a nyomást, mindenki a másikért küzdött, igazi csapatmunka volt, az új mester alatt felszabadultan, a saját játékunkat játszhatjuk ismét“

 

Az idei évben még két BL-meccs lesz, mégdig a Lubinnal játszik a Fradi  oda-vissza, ahol a 4 pont a minimális elvárás, s közben a csapat az Elek Gyula Arénában találkozik a Győrrel is a csúcsderbin. Aztán válogatott pihenő a Világbajnokság miatt, majd januárban folytatódnak a BL küzdelmei. 

 

Érdekesség, hogy az FTC 4 játékost ad a magyar válogatottnak, úgy, hogy Janurik és Zsácsik sérülés miatt nem kerettag, miközben a Győrieknek 1 játékosuk van a válogatott keretben. 


Varga Dániel

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!