Nyitókép: X/RB Leipzig

 

Nagy meglepetésre már a legjobb 32 között búcsúzott a Német Kupa további küzdelmeitől a címvédő RB Leipzig, melynek kapuját a hosszú kihagyás után sérülésből visszatérő Gulácsi Péter védte. A klub ügyeivel foglalkozó rblive.de szerint nem kizárt, hogy épp ez a mérkőzés volt a 33 éves magyar válogatott kapus utolsó mérkőzése a lipcseieknél.

 

Gulácsi 2022 október 5-én, a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, amely közel egy éves kihagyással járt számára.

 

A Bundesliga bajnokságában egyelőre nem tudta visszavenni helyét Janis Blaswichtól. Az rblive.de szerint a lipcseiek német kapusa olyan jól teljesít, hogy Marco Rose vezetőedzőnek nincs oka a változtatásra.

 

 hirdetes_300x300  

Gulácsinak 2025-ig tartó szerződése ven a lipcseiekkel, visszakerülését pedig az is nehezíti, hogy a Leipzig még 2022-ben előszerződést kötött a belga Genk kapusával, Maarten Vadevoordttal, aki 2024 nyarán csatlakozik a csapathoz, miközben Blaswich nemrég 2026-ig írt alá.

 

„Gulácsi esélyei tehát elhanyagolhatóak az első számú kapus helyének visszaszerzésére, főleg a kupából való kiesés után, mert egyértelmű, hogy Marco Rose rotál és a kupában Gulácsit állítja kapuba”

 

írták.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!