Nyitókép: mti

 

Marco Rossi szövetségi kapitány szombat délután Telkiben tartotta meg a vasárnapi, Montenegró elleni Eb-selejtezőt (Puskás Aréna, 15.00) megelőző sajtótájékoztatóját.

 

A magyar válogatott a bulgáriai 2-2-es döntetlennel biztossá tette részvételét a jövő évi, németországi Európa-bajnokságon, de egy mérkőzés még vár rá vasárnap délután, amelyen a csoportelsőséget is bebiztosíthatja. Marco Rossi szövetségi kapitány a szombati sajtótájékoztatón egyértelművé tette: az utolsó,  Montenegró elleni csoportmérkőzés ugyanolyan fontos lesz a válogatott számára, mint az összes többi volt.

 

A kvalifikáció természetesen felszabadulttá tett minket, de így is nagy lesz a tét Montenegró ellen, mert a szurkolóinkkal közös ünneplés akkor lehetne az igazi, ha ezt egy győzelemmel tehetnénk teljessé a telt házas Puskás Arénában

 

fogalmazott a szakember.

 hirdetes_300x300  

 

Korábban is elmondtam, hogy számunkra minden mérkőzés ugyanolyan fontossággal bír, és mindegyiken egyforma hozzáállással kell pályára lépnünk. Holnap a szurkolóinkért is nyerni szeretnénk, valamint természetesen az is fontos motiváció, hogy szeretnénk csoportgyőztesként kijutni az Eb-re, és a második kalapba kerülni a sorsoláson

 

mondta Rossi, aki újságírói kérdésre hozzátette: három-négy változtatásra is lehet számítani a kezdőcsapatban a szófiai találkozóhoz képest. Ennek oka, hogy Montenegró elleni találkozó más taktikát és hozzáállást kíván, és ennek megfelelően más játékoskarakterekre lesz szükség, mint a csütörtöki meccsen.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Balogh Botond, a Parma védője is, aki elmondta: bízik benne, hogy lehetőséget kap a vasárnapi mérkőzésen, szeretné bizonyítani, hogy érdemes számításba venni az Európa-bajnokságra utazó keretben is.

 

Nyilván Szófiában már a pályán előtörtek azok az érzelmek, amelyek egy ilyen siker után előjönnek a játékosokból. Ünnepeltünk persze hazafelé és kicsit még itthon is, de csak módjával, mert még egy nagyon fontos meccs vár ránk.  A montenegrói nagyon jó csapat, kitűnő játékosokkal, akik harcosak és 100 százalékosan oda fogják tenni magukat, de mi is ugyanígy fogunk pályára lépni.

 

fogalmazott Balogh.

 

A délutáni edzésen a kisebb sérüléssel bajlódó Sallai Roland és Gulácsi Péter mellett Ádám Martin is külön edzett a társaktól. A gyakorláson egyébként Kerkez Milos is részt vett, aki a bulgáriai kiállítása miatt eltiltását tölti vasárnap.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!