Nyitókép: sport.sk

 

Amint arról korábban beszámoltunk, a DAC-nál a spanyol Xisco Munoz váltotta az elküldött Adrian Guľát. Munoz a 12. edző a Világi-féle DAC kispadján. Az első az a Radványi Miklós volt, aki jelenleg a Komáromi FC-vel vezeti magabiztosan a szlovák országos másodosztály bajnokságát.

 

A 55-éves edzővel a szlovák Šport napilap készített interjút, melyben a dunaszerdahelyi eseményekről kérdezték.

 

Azzal kapcsolatban, hogy meglepte-e őt Guľa távozása, Radványi azzal reagált, hogy már régóta keringtek pletykák arról, hogy elküldhetik az edzőt, az viszont meglepte, hogy épp most jött a döntés.

 

 hirdetes_810x300  

„Már megszokhattuk, hogy Dunaszerdahelyen minden feszültséget az edző visel. Miközben csak ritkán ő a hibás. Kár, de ez a valóság. Én voltam az első, Adrian a tizenegyedik.”

 

mondta Radványi azzal, hogy mivel több mint egy évig bírta Guľa, a körülményeket figyelembe véve nem rossz.

 

Király Zsolt: Világi Oszkár esete a jóval, a gonosszal és az alkalmatlanokkal

 

„Az első éve kiváló volt. A Dunaszerdahely másodikként végzett, miközben reálisan harcban volt a bajnoki címért. Klubrekordokat döntött meg, tehát a munkáját pozitívan kell értékelni. Ezután a klub eladta a legjobb góllövőjét, Nikola Krstovičot, a keret jelentősen megváltozott. Ez a csapat alacsonyabb hatékonyságában is megmutatkozott. Várható volt, hiszen egy elit csatár távozott.”

 

Radványi szerint minden tényt figyelembe véve ezt a szezont sem lehet rosszként értékelni, a csapat játéka rendben volt, csak a helyzetkihasználás maradt el.

 

„A focit gólokra játszák, művészi benyomásért nem adnak pontot”

 

Azzal kapcsolatban, hogy bár a szakma dicsérte Guľát, a szurkolók nem voltak elégedettek vele, Radványi kiemelte, hogy a dunaszerdahelyi közönség nagyon igényes.

 

„Úgy gondolom, hogy a fordulat a kapcsolatban Kalmár Zsolt távozásával következett be. Ekkor fordult minden ellene”

 

Radványi úgy véli, hogy Kalmárral szemben nagyobb türelemre lett volna szükség a klubon belül.

 

„Követem őt a magyar ligában is és szilárd formába került. Bizonyította a válogatottban is. Azt gondolom, hogy több türelmet érdemelt volna. Még mindig jó labdarúgó. Igen, nem volt a legjobb formában, egészében véve nehezen indult be egy komoly sérülés után, de ennek ellenére Dunaszerdahelyen türelmesebbnek kellett volna lenniük Kalmár Zsolttal és Adrian Guľával is.”

 

vélekedett Radványi, akit az új edzőről is kifaggatták.

 

II. Liga: Győzelemmel, magabiztos előnnyel zárta az őszt a Komáromi FC – videó

 

„Nem esik meg minden nap, hogy Szlovákia spanyol edzőt üdvözölhet. Valamit tudnia kell, ha a Watforddal feljutott a Premier League-be. Ez minden, amit mondhatok ról, mivel személyesen nem ismerem. Csak az eredmények mutatják meg a választás megalapozottságát. Nehéz azt feltételezni, hogy négy forduló alatt alapvető változásokat mutatna be, inkább egy új impulzus. Tavasszal már okosabbak leszünk tekintettel arra, hogy hogyan akar játszani és milyen bélyeget ragaszt a csapatra”

 

mondta Radványi Miklós, aki szerint a DAC-nak erősítésre van szüksége, mert jelenleg nem azt a minőséget képviselik, mint egy évvel ezelőtt.

 

„Ha nem érkeznek új játékosok a keretbe, a dunaszerdahelyiek nem a tabella élén fognak küzdeni. Ma a Slovan, a Zsolna, a Zólyombrézó és a Nagyszombat is jobban áll”

 

közölte a komáromiak edzője.

 

Király Zsolt: Világi Oszkár esete a jóval, a gonosszal és az alkalmatlanokkal

 

A DAC 14 forduló után 24 ponttal a hatodik a Niké Ligában. A sárga-kékek szombaton 15 órakor Aranyosmarót csapatát fogadják a Mol Arénában.

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.