Nyitókép: sita/afp

 

A Sepsi OSK a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, Bernd Storck lett a sepsiszentgyörgyiek új vezetőedzője. A 60 éves tréner a mostani idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval a Sepsinél.

 

A székelyföldiek szerdán, mindössze öt hónap után bontották fel Liviu Ciobotariu szerződését, akivel ugyan az első két hónapban jól teljesítettek, ám azóta visszaestek a Superliga tizedik helyére, és ötpontos hátrányban vannak a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől.

 

Bernd Storck 2015 nyarán vette át a magyar válogatott irányítását, a csapatot kivezette a 2016-os Európa-bajnokságra, amelyen a legjobb 16 közé jutott vele. Miután 2017 októberében távozott a válogatott éléről, Belgiumban a Mouscron vezetőedzője lett, majd irányította a Cercle Bruges-t, a Genket és 2022. október 23-ig az Eupent, miközben a 2020–2021-es idényben a szlovák élvonalban szereplő DAC vezetőedzője volt. Legutóbb szintén Belgiumban láthattuk, tavaly novembertől a Kortrijk edzőjeként is dolgozott, ám áprilisban közös megegyezés után távozott a klubtól.

 

 hirdetes_300x300  

A háromszéki fővárosba érkezését követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy elsősorban a Sepsi OSK vezetői által felvázolt elképzelések, illetve a pazar a létesítménykörülmények győzték meg, hogy elfogadja a felkérést. 

 

„Tisztában vagyok, hogy nagyok az elvárások, változatlanul az első hatba jutás a cél, de nem riadok vissza a kihívásoktól. Természetesen igyekeztem felkészülni az OSK játékosaiból, illetve a román labdarúgásból, de korainak tartanám, hogy csapaterősítési találgatásokba bocsátkozzam. Nem tudom, milyen errefelé a hírem, de a keménység és következetesség elegyét ígérhetem, amelybe akár baráti gesztusok, segítőkészség is helyet kaphat”

 

fogalmazott a szakember.

 

„Úgy gondolom, elegendő türelmet tanúsítottunk Ciobotariuval szemben, ám az eredménytelenség és a szurkolók által is joggal kifogásolt lélektelen játék egyértelművé tette, hogy gyökeres változtatásra van szükség”

 

mondta Diószegi László klubelnök.

 

„Olyan edzőt kerestünk, akit képesnek érzünk az öltözői hangulat gyors megváltoztatására, arra, hogy kiragadja a csapatot a negatív spirálból. Bernd Storckkal egyetlen, de négyórás beszélgetés alatt jutottunk megegyezésre, meggyőződésünk, hogy a német edzővel csapatunk újra azzá a labdabirtokló, sokat támadó csapattá válhat, amelyért a szurkolóink az idegenbeli mérkőzésekre is elkísérték.”

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!