Nyitókép: . MTI/Illyés Tibor

 

Az első félidőben hárommal mentek a horvátok, a másodikban pedig már hattal is. A vége előtt két perccel egyenlített majd a vezetést is megszerezte a magyar csapat. Az utolsó húsz perc kézilabda-történelem lesz!

 

A magyar válogatott 23-22-re nyert a horvát csapat ellen a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó csoportmeccsén.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az már korábban eldőlt, hogy Klujberék biztosan nem juthatnak a legjobb nyolc közé, de olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhetnek, ehhez azonban nyerni kellett.

Az első támadás a horvátoké volt, és hiába védett Bíró, hétméteresből ők kerültek előnybe. Ezt ugyan még sikerült kiegyenlíteni, de hamar kétgólos előnybe került az ellenfél. A védekezés ugyan működött, hiszen a 10. percig mindössze négy gólt kapott a magyar együttes, de a támadásról ugyanez már nem mondható el, hiszen mindössze két gólt sikerült szerezni ez idő alatt.

 

A folytatás is hasonló volt, a 20. percben 9-6-os horvát előnyt mutatott az eredményjelző és hogy mennyire nem ment a gólszerzés, azt jól mutatja, öt perccel később is ez volt a magyar együttes neve mellett. Ebben jelentős szerepet játszott, hogy a horvát kapuban a magyar játékosokat jól ismerő  Pijevic remekelt.

 

Az első félidőben csak a négy gólt szerző Lukács és a kapuban több nagy védést bemutató Bíró Blanka nyújtott olyan teljesítményt, ami egy vb-n elvárható, a szünetben hárommal mentek a horvátok. (8-11)

 

A második félidőben még az elsőnél is gyengébben játszott a magyar együttes, elképesztő technikai hibák, eladott labdák jellemezték a magyar együttes játékát. A 40. percben már hattal ment a horvát együttes, és úgy tűnt, ezt az előnyét stabilan tudja őrizni.

 

MTI/Illyés Tibor

 

A vége előtt negyedórával aztán két perc alatt háromra lohasztotta a horvát-előnyt a magyar együttes, sőt, Simon góljával pillanatokkal később ez már csak kettő volt. A mínusz egyért is volt labdája a magyar együttesnek, de egy újabb hétméteressel ismét három volt a különbség.

 

Négy perccel a vége belőtt azonban már csak egy gól (21-22) volt a hátrány, majd 57:48-nál Klujber egyenlített! Az utolsó perc kezdetekor pedig már a magyar együttes vezetett! A horvátok hetest rontottak, majd a magyar lehetőség is kimaradt, így három másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattak a horvátok. Ezt azonban elrontották, így a magyar együttes nyert és a tavasszal az olimpiai részvételért játszhat.

 

Eredmény, középdöntő, 3. forduló:
I. csoport (Göteborg):
Magyarország-Horvátország 23-22 (8-11)
Göteborg, Scandinavium, v.: García, Paolantoni (argentinok)
lövések/gólok: 38/23, illetve 41/22
gólok hétméteresből: 8/7, illetve 10/8
kiállítások: 8, illetve 6 perc
Magyarország:
Böde-Bíró – Győri-Lukács 5, Klujber 9, Papp, Bordás, Kuczora, Márton, cserék: Vámos 1, Füzi-Tóvizi, Debreczeni-Klivinyi 3, Albek 2, Szöllősi-Schatzl 1, Pásztor, Simon 2, Bukovszky

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!