Nyitókép:

 

Mint ismert, csütörtök este 1:1-es döntetlent játszott a Ferencváros hazai pályán az olasz Fiorentina ellen, ezzel biztosította helyét az EKL tavaszi folytatásában. A Slovan Bratislava már az előző fordulóban sikeresen vette a továbbjutás akadályát, így tegnap esti veresége az Olimpia Ljublanától nem befolyásolta az eredményét.

 

Mivel a Ferencváros csoportmásodikként jutott tovább négyeséből, így az Európa-liga-csoportharmadikok közül valamelyikkel kétmérkőzéses párharcot játszanak februárban, ahol eldől, ki folytathatja az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjében.

 

A Fradihoz hasonlóan a Slovan is csoportmásodikként végzett, így ugyanaz vár a pozsonyiakra, mint a zöld-fehérekre – december 18-án, hétfőn 14 órától a svájci Nyonban sorsolják ki, hogy ki lesz az ellenfelük.

 

 hirdetes_300x300  

Az FTC és a Slovan lehetséges ellenfelei:

 

Olympiakosz (görög), Ajax (holland), Betis (spanyol), Sturm Graz (osztrák), Royale Union SG (belga), Maccabi Haifa (izraeli), Servette (svájci), Molde (norvég)

 

Olympiakosz – görög csapat, amelynek a Slovannak van mit visszafizetnie. A híres nevű klub a 2022/23-as és a 2021/22-es szezonban kiejtette az „égszínkékeket”. Egyszer a 3. selejtezőben, másodszor az Európa Liga rájátszásában. A harmadik vereség a 2009/10-es szezonra datálható, amikor a Slovan a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében bukott el. Az Olympiakos rekordja 3 győzelem és 3 döntetlen a Slovan ellen.

 

Ajax Amsterdam – egy híres klub, amely nem szorul különösebb bemutatásra. Ez enyhe meglepetés az EKL-ben, hiszen stabil résztvevője a Bajnokok Ligája csoportkörének. A mostani szezonban viszont csak az Európa Liga fő részébe jutott, és az Olympique Marseille, az AEK Athens és a Brighton & Hove Albion csapataival versenyben csak a 3. helyet szerezte meg a holland klub.

 

Real Betis – Spanyolországból is érkezhet ellenfél a Téglamezőre vagy a Groupama Arénába, amely nem szerepelt jól az európai ligában egy kivételesen kiegyenlített csoportban. Csak egy pont választotta el a Real Betist a továbbjutástól. A három győzelemből kettőt a Slovan által ismert Aris Limassol felett aratott. A harmadik győzelmet a Sparta Praha ellen szerezték. A maradék három csoportmérkőzésen vereséget szenvedett.

 

Sturm Graz – a Slovan Bratislava vagy a Fradi másik potenciális ellenfele az EKL tavaszi elődöntőjében az osztrák klub lesz. Az európai ősz során 1 győzelemért (Raków) és döntetlenért (Atalantával) mindössze 4 pontot kapott.

 

Union Saint-Gilloise – a belga klub a 3. helyet szerezte meg az Európai Liga csoportjában az FC Toulouse, az FC Liverpool és a LASK Linz csapataival szemben. Hat meccsen kiegyensúlyozottan 2-2-2 volt a mérlege, míg a csoport utolsó találkozóján 2:1-re nyert a híres anfieldi nagyklub ellen.

 

Maccabi Haifa – egy izraeli ellenfél, akit a Slovan Bratislava közelről ismer. A két rivális a nyári harmadik selejtezőkörben találkozott egymással, és az 1:2-es és 1:3-as eredmények után a pozsonyiaknak fel kellett adniuk álmukat, a Bajnokok Ligája csoportkörét. A Maccabi Haifa ezt követően kikapott a svájci Young Boys Berntől a rájátszásban. Az Európa Liga csoportkörében 1 győzelem és 2 döntetlen mellett 5 pontot szerzett. Egyetlen győzelmet aratott a görög Panathinaikosz felett, míg hazai pályán döntetlen született. A második döntetlent a csoportgyőztes Villarreal elleni meccsen szerezte meg.

 

Servette Geneva – az MFK Ružomberokot a 2020/21-es szezonban az EL-ből is kiejtő klubnak az AS Róma, a Slavia Praha és a Sherif Tiraspol ellenfele volt az Európai Liga csoportjában. A harmadik helyet szerezte meg 1-2-3-as mérleggel és 5 ponttal. Az egyetlen diadala az utolsó Sherif Tiraspol felett volt, akivel egyszer döntetlent is játszott. A második döntetlen az AS Rómával vívott meccsen született.

 

FK Molde – a regnáló norvég bajnok az Európa Liga főszakaszában 7 pontot szerzett, de mindkét győzelmet csak a pont nélkül utolsó helyen végzett svéd BK Häcken kárára érte el.

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!