Nyitókép: fradi.hu

 

Bár csupán minimális rá az esély, bizonyos esetben akár selejtezők nélkül is ott lehet a következő idénytől új lebonyolítású Bajnokok Ligája főtábláján a Ferencváros.

 

Az FTC szurkolói oldala, az ulloi129.hu szúrta ki, hogy a magyar bajnoknak adott esetben nem kellene selejtezőt játszania a BL-be jutásért.

 

A Bajnokok Ligájában a legjobb koefficiensű még – alapesetben – selejtezős csapattal töltik fel a BL- és az Európa Liga-címvédőjének járó helyet, ha azok alanyi jogon kvalifikálnak a sorozatba. Minket csak az első érint, mivel azt csak a bajnokok közül töltik fel, míg az EL-címvédő helyére olyan csapatok is pályáznak, akik olyan bajnokságból jönnek, ahol nem csak a bajnok indulhat a Bajnokok Ligájában.

 

írja az ulloi129.hu.

 hirdetes_300x300  

 

Az idei szezonban a magas koefficiensű bajnokok nem szerepelnek eddig túl jól. A Saktar Donyeck (63) a negyedik helyen áll 3 ponttal lemaradva, de két meccsel kevesebbet játszva. A Basel (52) utolsó előtti, 20 pontos hátrányban a Young Boys (34.5) mögött. A Koppenhága (51.5) 3 pont hátránnyal a harmadik a Midtjylland mögött tizenhét kör után. A Dinamo Zágráb (48) a harmadik, 7 ponttal az első Hajduk mögött (két meccsel kevesebbet játszva). A Crvena Zvezda (40) második, egy pont hátrányban a Partizan Belgrád mögött 19 forduló után. A következő jelenleg a sorban a görög első PAOK, velünk megegyezően 35 ponttal.

 

folytatják a Fradi szurkolói oldalán, majd levonják a megfelelő következtetéseket is:

 

Ahhoz, hogy alapból csoportkörösek legyünk, az kell, hogy se a Saktar, se a Koppenhága, se a Dinamo, se a Zvezda ne legyen bajnok – és több koefficiensünk legyen, mint a görög bajnoknak. (…) De természetesen a legfontosabb alapfeltétel továbbra is az, hogy mi megnyerjük a bajnoki címet. Illetve persze nem szerepelhetnek úgy a koefficiens-riválisaink (pl., a Karabah vagy a Slovan), hogy megelőzzenek minket.

 

ulloi129.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!