Nyitókép forrása: Zágráb, 2024. január 4. Nagy Ádám (j) és a görög Dimítriosz Nikoladisz a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában az elsõ fordulóban játszott Magyarország – Görögország mérkõzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 4-én. MTI/Illyés Tibor

 

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott csütörtökön az esélyesebb görög csapattól a horvátországi Európa-bajnokságon a B csoport zágrábi nyitányán.

 

A világbajnok magyar együttest ezúttal javarészt fiatal tehetségek alkotják a kontinensviadalon, míg a vb-ezüstérmesként szintén olimpiai kvótával rendelkező rivális a legjobbjaival érkezett a horvát fővárosba, így nem számított meglepetésnek, hogy az Eb-k történetében először legyőzték a magyarokat.

 

Az Eb-ezüstérmes magyar válogatott szombaton Georgiával, hétfőn pedig Olaszországgal találkozik a csoportkörben, melyből az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.

 

 hirdetes_300x300  

Férfi vízilabda Eb, B csoport, 1. forduló:
Görögország-Magyarország 10-8 (2-1, 3-2, 2-3, 3-2)

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!