Nyitókép: Zágráb, 2024. január 16. Burián Gergely (j) és az olasz Edoardo Di Somma a férfi vízilabda Európa-bajnokság Magyarország – Olaszország bronzmérkõzésén a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 16-án. Az olasz válogatott 12-7-re gyõzött. MTI/Illyés Tibor

 

A Horvátországban zajló férfi vízilabda Európa-bajnokságon befejezte szereplését a magyar csapat. A horvátok elleni vesztes elődöntő után Olaszország volt az ellenfél, és a betegségektől tizedelt válogatott nem tudta megnehezíteni az olaszok dolgát, ötgólos vereség lett a vége. Így a negyedik helyen végzett a fiatal magyar csapat.

 

A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepelt a kontinensviadalon, így már az meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott, ahol aztán az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztatta ötméteresekkel. Az elődöntőben a 2022-es, spliti finálé „visszavágóján” a házigazda horvátok és a helyosztón a csoportkörben 10-5-re legyőzött olaszok ellen már nem sikerült újabb bravúrt elérni. Mindkét rivális végig vezetve diadalmaskodott.

 

BRONZMÉRKŐZÉS
Magyarország–Olaszország 7–12 (1–4, 2–4, 1–2, 3–2)

 

 hirdetes_810x300  

A legutóbbi Eb-n ezüstérmes magyarok hetedik bronzmérkőzésükön másodszor szenvedtek vereséget, legutóbb erre éppen Zágrábban volt példa 12 évvel ezelőtt. A Mladost uszodában 20.15-kor kezdődő horvát-spanyol finálé nemcsak az aranyéremről, hanem a párizsi olimpia kvótájáról is dönt.

 

nemzetisport.hu, mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!