Nyitókép: sita/AP Photo/Matthias Schrader

 

Péntek délután a 78 éves korában január 7-én elhunyt Franz Beckenbauerre emlékeztek a müncheni Allianz Arenában. A nemzetisport.hu közlése szerint politikusok, művészek, korábbi csapattársak, valamint Frank-Walter Steinmeier német államfő és Markus Söder bajor miniszter is lerótta kegyeletét. A nagy európai klubok is képviseltették magukat, ott volt mások mellett Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója és Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke is.

 

„Éveken át együtt játszottunk, rengeteg meccset nyertünk meg. Franz Beckenbauert kivételes munkamorál jellemezte, a pályán és azon kívül is sokat lehetett tőle tanulni. Drága Franz, nagyon hiányzol nekem is, nyugodj békében! Béke… Sajnálatos módon nem adatott meg neked az utolsó néhány évedben”

 

mondta beszédében Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke.

 

A helyszínen tisztelgett a nagy német játékos, edző és sportvezető emléke előtt a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyomány nagykövete, Szöllősi György is.

 hirdetes_300x300  

 

Magyarországról rajta kívül Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója, az Európa futballklubjait tömörítő szervezet, az ECA vezető testületének tagja, valamint Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója, a Schalke, a Karlsruhe, a Dortmund és a Stuttgart korábbi labdarúgója érkezett az eseményre.

 

A kezdőkörnél elhelyezett koszorúk között ott volt a Ferencvárosé és képviseltette magát a müncheni magyar főkonzulátus is.

 

Flower wreaths surround a photograph of Bayern and Germany legend Franz Beckenbauer on the pitch of the Allianz Arena in Munich, Germany, Friday, Jan. 19, 2024, before a memorial service. Franz Beckenbauer, a club legend for Bayern as a player, coach and president, whose death at the age of 78 has prompted tributes from across the soccer world, has left a particularly deep impression on Bayern the team where he spent so much of his decades-long career. (AP Photo/Matthias Schrader)

 

German President Frank-Walter Steinmeier speaks during a memorial service for Bayern and Germany legend Franz Beckenbauer at the Allianz Arena in Munich, Germany, Friday, Jan. 19, 2024. Franz Beckenbauer, a club legend for Bayern as a player, coach and president, whose death at the age of 78 has prompted tributes from across the soccer world, has left a particularly deep impression on Bayern the team where he spent so much of his decades-long career. (AP Photo/Matthias Schrader)

 

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!