Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Michael Sohn

 

Dárdai Márton, a másodosztályú Hertha BSC védője a némettel szemben a magyar labdarúgó-válogatottat választotta.

 

„Rengeteg időt adtam magamnak a végső döntés meghozatalára, de a tavaly év végi szabadnapokat intenzíven arra használtam, hogy a családommal és a tanácsadóimmal együtt olyan döntést hozzak, amiben nemcsak most, hanem a jövőben is jól érzem magam. Mondanom sem kell, nem volt könnyű a döntés számomra, de a jövőben Magyarország színeiben fogok játszani” – írta hétfő este a közösségi oldalán a 21 éves futballista.

 

Dárdai Pálnak, a Hertha BSC jelenlegi edzőjének és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának középső gyermeke egyúttal köszönetet mondott a német szurkolóknak és az utánpótlás-válogatottak edzőinek, mert megfogalmazása szerint tudja, hogy eddigi pályafutását az ottani szereplésének köszönheti.

 

 hirdetes_300x300  

„A döntés abszolút szívügyem, ezért hihetetlenül izgatott vagyok, hogy a jövőben a szüleim hazájában játszhatok” – fejezte be németül a sorait Dárdai Márton, aki ezután magyarul folytatta: „Alig várom, hogy a magyar válogatottban játszhassak, és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!”

 

Dárdai Márton tízéves korától a Hertha BSC-ben nevelkedett, játszott az U16-os, U17-es, U19-es és U21-es német válogatottban is, jelenleg testvéreivel, Pállal és Bencével együtt már a fővárosi klub felnőtt együttesét erősítik.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány először márciusban küldhet meghívót Dárdai Mártonnak, amikor a nyári Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes két barátságos mérkőzést játszik, az ellenfelek egyelőre nem ismertek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!