Nyitókép forrása: Köln, 2024. január 22. Imre Bence (j), valamint a német Johannes Golla (b) és Jannik Kohlbacher a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntõjének harmadik fordulójában, a Németország – Magyarország mérkõzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt

 

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-28-ra kikapott hétfőn a házigazda Németországtól az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság kölni középdöntőjének harmadik fordulójában, ennek ellenére matematikai esélye még van az elődöntőbe jutásra.

 

Ancsin Gábor és Rosta Miklós hat-hat gólt szerzett, de a vereség miatt a magyarok csak akkor juthatnak a legjobb négy közé, ha szerdán nyernek a csoportgyőztesként elődöntős franciák ellen, emellett a németek kikapnak a horvátoktól és az osztrákok sem diadalmaskodnak az izlandiak felett.

 

A müncheni csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok a középdöntőben Ausztriától kikaptak, Horvátországot legyőzték – ezzel teljesítették célkitűzésüket, hiszen már biztosan a legjobb tíz között végeznek -, szerdán 18 órától pedig az olimpiai címvédővel találkoznak.

 

 hirdetes_810x300  

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!