Nyitókép: mti

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kalmár Zsolt klubcsapata, a Fehérvár FC honlapján közölte, hogy a válogatott középpályás újabb műtéten esett át, ami miatt hónapokig nem számíthatnak rá.

 

Mint ismert, Kalmár még november végén megsérült a Kecskemét elleni bajnokin, decemberben meg is műtötték. Akkor klubcsapata annyit közölt, hogy lágyéktáji sérülése miatt műtéti beavatkozásra volt szükség, felépülése pedig előreláthatólag több hónapot vesz igénybe.

 

Ekkor még volt esély arra, hogy a nyári Eb-ig rendbejön, formába lendül, így Marco Rossi szövetségi kapitány beválogathatja az utazó keretbe.

 

 hirdetes_300x300  

A napokban azonban jött az újabb közlemény, melyben azt írták, hogy válogatott középpályás újabb műtéten esett át csütörtökön.

 

A beavatkozás során alkalmazott eljárás következtében játékosunk felépülése további hónapokat vesz majd igénybe

 

írta a Fehérvár FC.

 

Hosszabb kihagyás vár Kalmár Zsoltra

 

Szombaton végül Kalmár vetett véget a találgatásoknak, FAcebook-bejegyzésében közölte, hogy sajnos igazak a hírek, egy térdműtéten esett át.

 

Egy komoly döntést kellett meghoznom a karrierem szempontjából ,hogy a jövőben fájdalom mentesen játsszak, és 100% -os teljesítményt tudjak nyújtani.
A jövőm és a karrierem szempontjából úgy láttam jónak ,hogy most kell ezt megtennem!

 

fogalmazott Kalmár, majd kiemelte, hogy döntését jelentősen megnehezítette a tudat, hogy nyáron Európa Bajnokság van, ami számára nagyon fontos volt.

 

Azonban nem tehetem meg a csapattársaimmal, és magammal szemben azt, hogy úgy lépjek pályára, hogy nem tudok 100%-os teljesítményt nyújtani a klub csapatomban és válogatottban egyaránt.
Nagyon szépen köszönöm a sok jó kívánságot,aki ismer az tudja, hogy mindent megteszek azért hogy minél előbb visszatérjek a pályára!

 

zárta a játékos.

 

Újabb műtéten esett át Kalmár Zsolt

 

A nemzetisport.hu úgy tudja, hogy Kalmár térdfájdalmait az okozta, hogy gyakorlatilag nem volt porc a térdében, így elkerülhetetlenné vált a beavatkozás, amelyre végül sor került, ez pedig nagyjából féléves kihagyást eredményez majd.

 

Kalmár rendkívül peches játékos, hisz 2019-ben a Puskás Aréna avatóján tört el a bokája, majd 2021 márciusában az Andorra elleni vb-selejtezőn külső oldalszalag-szakadást szenvedett, így lemaradt a részben hazai rendezésű Eb-ről.

 

Most pedig a németországi Eb-nek mondhat búcsút a játékos.

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!