Nyitókép: Szófia, 2023. november 16. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária – Magyarország mérkõzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

 

Amint arról korábban a Körképen is beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott ismét azonos négyesbe került a német csapattal a Nemzetek Ligája 2024/25-ös idényének csütörtöki sorsolásán. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a sorozat előző kiírásban, illetve a legutóbbi és az idei Európa-bajnokság csoportkörében is összekerült a németekkel. A másik két ellenfél Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz.

 

A sorsolás után a magyar szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, ezen a szinten, az A ligában lehetetlen gyengébb ellenfelet kapni, kizárólag erős riválisok várnak ránk ősszel.

 

„Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk. A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés – számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek”

 

mondta az olasz szakember.

 hirdetes_300x300  

 

„Az utóbbi három, de inkább öt év eredményei nagyszerűek voltak. A harmadik ligából eljutottunk az elsőig, ahol legutóbb Németországgal, Olaszországgal és Angliával játszottunk, és egy pontra voltunk a négyes döntőtől, szóval jól teljesítettünk. Ennek akkor örülhettünk, de ez már a múlt. Most már a jövőre kell koncentrálnunk, és a jövőt most a júniusban kezdődő Európa-bajnokág, utána pedig a Nemzetek Ligája jelenti. Természetesen nehéz ellenfeleket kaptunk, de hát az A ligában játszunk. Egyértelmű, hogy senki ellen nem mehetünk biztosra, miként az is jól látszik, hogy papíron Németország és Hollandia a csoport esélyesei”

 

nyilatkozta az AP hírügynökségnek a válogatott kapitánya.

 

Nemzetek Ligája-sorsolás: Nem szabadulunk a németektől!

 

Az első két fordulót szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor. Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a négyes fináléba kerülésért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

 

A 2024–25-ös Nemzetek Ligája csoportbeosztása:

A liga

A1 csoport: Horvátország, Portugália, Lengyelország, Skócia
A2 csoport: Olaszország, Belgium, Franciaország, Izrael 
A3 csoport: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Németország, Bosznia-Hercegovina
A4 csoport: Spanyolország, Dánia, Svájc, Szerbia 

 

 m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!