Nyitókép: Budapest, 2024. február 10. Sofron István (b3) gólját ünnepli a magyar csapat a férfi jégkorong olimpiai selejtezõsorozat budapesti tornájának harmadik fordulójában játszott Magyarország – Japán mérkõzésen a Tüskecsarnokban 2024. február 10-én. MTI/Hegedüs Róbert

 

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) döntése értelmében a magyar férfi jégkorong válogatott tovább küzdhet az olimpiai kvótáért, ott lehet a selejtező utolsó körében.

 

A magyar válogatott múlt héten 2–1-re kikapott Japántól az olimpiai előselejtező harmadik mérkőzésén, ezzel csoportja második helyén végzett, ami alapvetően nem ért továbbjutást.

 

Don MacAdam válogatottja a nemzetközi szövetség vezető testületének döntése értelmében, az orosz és fehérorosz nemzeti, illetve klubcsapatok felfüggesztésének érvényben maradása miatt jutott mégis tovább. „Ennek értelmében a fehéroroszok nem vehetnek részt a férfi olimpiai selejtezőben sem” – írja a szövetség.

 

 hirdetes_300x300  

Fehéroroszország helyére a múlt héten lezárult selejtezők legjobb csoportmásodikja, azaz a magyar válogatott kerül.

 

Magyarország a D csoportban küzdhet tovább az olimpiai részvételért, a tornának Pozsony ad otthont augusztus 29. és szeptember 1. között.

 

A csoportok:
D csoport: Szlovákia, Kazahsztán, Ausztria, Magyarország
E csoport: Lettország, Franciaország, Szlovénia, Ukrajna
F csoport: Dánia, Norvégia, Nagy-Britannia, Japán

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!