Nyitókép: Szilágyi Dorottya (b), Leimeter Dóra (k) és Gurisatti Gréta (j) ünnepel. (MTI/Kovács Tamás)

 

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a dohai világbajnokság döntőjébe, a négy között ötméteresekkel 13–11-re nyert a görög csapat ellen. Mihók Attila szövetségi kapitány a mérkőzés után elmondta, miben tudott még hozzátenni a válogatott, Garda Krisztina a csapategységről beszélt.

 

„Óriási szíve van ennek a csapatnak. Ez az, amit hozzá tudtunk még tenni. Boldog vagyok, hogy a sok szó nem szállt el és ennyi mindenkit megörvendeztethettünk, magunkkal együtt”

 

vélekedett Mihók Attila.

 

„Az éremnek két fele van. Mindent megtettünk az Európa-bajnokságon is: gyorsak voltunk, akartunk, fegyelmezettek voltunk. De egy-egy pillanatban lecsúsztunk, pontatlanabbak voltunk. Ez a világbajnokság pedig az érem másik oldala, hogy nem fizikai értelemben is rendben kell lenni. Szellemi szinten is közelebb kell kerülnünk, és eggyé kell válnunk”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott a vb-döntős női pólóválogatott társkapitánya.

 

Mihók elmondta, nagyon kemény mérkőzést játszottak, de talán most játszottak kevésbé jól. A görögök nem engedték, hogy a magyar csapat kiválóan játsszon. Az utolsó pillanatokban sikerült belőniük az utolsó gólt, végig koncentráltak tudtak maradni.

 

Garda Krisztina elmondta, nagyon örül, hogy sikerült bejutniuk a döntőbe és büszke arra, hogy egy igazi egységet tudnak alkotni.

 

„Nem véletlen, hogy az utolsó gólnál Leimeter Dóri kezében volt a labda. Talán ő az, akinek ez a legjobban áll tizenötünk közül, a legjobbna ő bírja a nyomást” – vélekedett Vályi Vanda. „Jó emberre került az utolsó lövés és tudtunk egyenlíteni. A miénk volt. Mentálisan is brutálisan fárasztó meccs volt. Többször nekünk kellett zárkózni, de a hit és a tűz segített minket.”

 

Leimeter Dóra elmondta, el volt keseredve az elmúlt napokban, mert nem úgy ment neki a játék, ahogy szerette volna. Csapattársai azonban kinevették, amikor kimondta: „én többet várok magamtól”. Ilyenkor ugyanis a következő meccsen mindig nagyon jól teljesít.

 

„Az járt a fejemben a lövés előtti pillanatban, hogy biztosan nem a rövid oldalra fogok célozni, mert számítottam rá, hogy oda fog ugrani a kapus. Ilyenkor nem tudok gondolkozni, hogy lenne jó. Kiabáltam, hogy adhatják nekem a labdát, és azon voltam, ha megkapom, azt el kell lőni, mert nagyon kevés idő van már hátra”

 

emlékezett vissza a döntetlent érő gólra.

 

VB-döntőt játszik a magyar női vízilabda-válogatott!

 

A magyar válogatott legutóbb 2022-ben a Margitszigeten játszhatott az aranyéremért, akkor kikapott az olimpiai bajnok amerikai csapattól, amellyel pénteken is találkozik majd a katari viadalon.

 

A magyar-amerikai döntőt pénteken 15:30-tól élőben közvetítjük az M4  Sporton és az m4sport.hu oldalon.

 

Eredmény:
női vízilabdatorna, elődöntő:
Magyarország-Görögország 13-11 (3-3, 3-3, 1-1, 2-2, 4-2) – ötméteresekkel
gólszerzők: Parkes 3, Leimeter, Szilágyi 2-2, Vályi, Garda 1-1, illetve Ninu 4, E. Plevirtu, Jannopulu, Kidrioti, Elefteriadu, Miriokefalitaki 1-1

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!