Nyitókép: Doha, 2024. február 14. A gólszerzõ Parkes Rebecca a nõi vízilabdatorna elõdöntõjében játszott Magyarország – Görögország mérkõzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 14-én. MTI/Kovács Tamás

 

A magyar női vízilabda-válogatott szerdán izgalmas végjáték után jutott be a dohai világbajnokság döntőjébe a görögök ellen. A magyar csapat tagjai kellő önbizalommal várják az amerikaiak elleni finálét.

 

A Mihók Attila és Cseh Sándor vezette magyar női vízilabda-válogatott szerdán ötméteresekkel 13–11-re nyert Görögország ellen, a magyar csapat ezzel bejutott a világbajnokság döntőjébe, ahol pénteken az Egyesült Államokkal találkozik majd.

 

„Óriási szíve van ennek a csapatnak. Ez az, amit hozzá tudtunk még tenni. Boldog vagyok, hogy a sok szó nem szállt el és ennyi mindenkit megörvendeztethettünk, magunkkal együtt”

 

nyilatkozta Mihók Attila az elődöntő után.

 hirdetes_810x300  

 

Az amerikaiak elleni fináléval kapcsolatban a magyar női vízilabda-válogatott társ szövetségi kapitánya megjegyezte, azt várja, hogy felveszik a kesztyűt.

 

„Volt velük már itt egy edzőmeccsünk, nagyon masszívak, nehéz rajtuk fogást találni, ráadásul egy olyan extra kapusuk van Asleigh Johnson személyében, hogy védekezésben nem kell sokat kockáztatniuk, nyugodtan elengedhetik a lövőket”

 

fogalmazott.

 

„Ha ugyanilyen felszabadultan tudunk játszani, mint most, annyira összetartóak leszünk, akkor egy nagyon jó meccset játszhatunk az amerikaiakkal”

 

tekintett előre a fináléra Leimeiter Dóra, az elődöntő egyik hőse.

 

A harmadik negyed végén és a negyedik elején is fontos gólt szerző Szilágyi Dorottya rendkívül magabiztosan nyilatkozott a fináléról:

 

 „Nyilván, ahogyan az amerikaiak ellen mindig is, biztosan nagyon kemény meccs lesz, de most azt érzem, hogy mindegy, ki jön velünk szembe, le tudjuk győzni.”

 

A magyar válogatott legutóbb 2022-ben a Margitszigeten játszhatott az aranyéremért, akkor kikapott az olimpiai bajnok amerikai csapattól, amellyel pénteken is találkozik majd a katari döntőben.

 

A nyolcadik világbajnoki címére hajtó amerikai együttes – amely sorozatban négy diadal után tavaly nyáron Fukuokában csak ötödik lett – a szerdai első elődöntőben végig vezetve, magabiztosan nyert 11-9-re a spanyol csapat ellen.

 

A magyar-amerikai döntőt pénteken 15:30-tól élőben közvetítjük a M4 Sporton és az m4sport.hu valamint a hirado.hu oldalakon.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!