Nyitókép: mti

 

A magyar férfi A-válogatott a nyári Európa-bajnokság előtt négy barátságos mérkőzéssel készül fel a kontinenstornára. Marco Rossi együttese Törökországgal, Koszovóval, Írországgal és Izraellel játszik a kontinenestorna előtt – közölte az mlsz.hu.

 

Idei első felkészülési mérkőzését március 22-én játssza Marco Rossi együttese a szintén Eb-résztvevő Törökország ellen a Puskás Arénában. A szintén olasz Vicenzo Montella által irányított török együttes jelenleg ugyan tíz hellyel mögöttünk, a 37. helyen áll a világranglistán, ez azonban jócskán csalóka lehet az erőviszonyok tekintetében. Törökország tavaly novemberben idegenben 3-2-re legyőzte az Eb-házigazda Németországot, első nagyobb skalpját pedig még októberben gyűjtötte be, amikor szintén idegenben Horvátország ellen is nyert 1-0-ra. Montella együttese tehát kifejezetten veszélyes ellenfél idegenben, ami tekintve, hogy a mérkőzés helyszíne a Puskás Aréna lesz, intő jel is lehet.

 

Március 26-án Koszovó ellen lép pályára a válogatott szintén hazai pályán. A koszovói válogatott ugyan nem jutott ki az Európa-bajnokságra, azonban egy selejtezőcsoportban szerepelt Eb-csoportellenfelünkkel, Svájccal, amely sem hazai pályán (2-2), sem idegenben (1-1) nem tudta legyőzni.

 

 hirdetes_810x300  

Az Európa-bajnokságot megelőző utolsó előtti felkészülési ellenfelünk Írország lesz, mellyel Dublinban, az Európa Liga döntőjének is otthont adó ötvenezres befogadó képességű Aviva Stadionban mérkőzik meg a magyar válogatott június 4-én. Az ír szövetség már a mérkőzés kezdési időpontját is kitűzte, amely helyi idő szerint 19:45, ami magyar idő szerint 20 óra 45 perc. Az írek sem Eb-résztvevők és jelenleg a világranglista 60. helyén állnak, azonban Eb-csoportellenfelünkhöz, Skóciához nagyon hasonló stílusú futballt játszanak, így ez a mérkőzés kitűnően fogja szolgálni a felkészülést harmadik csoportmeccsünkre.

 

Az Európa-bajnokság főpróbáját június 8-án, hazai környezetben vívja meg a csapatunk, a tervek szerint Debrecenben. Ellenfelünk Izrael válogatottja lesz, amely márciusban pótselejtezőt játszik Izlanddal az Eb-szereplésért. Az izraeliek a selejtezők során hazai pályán Eb-csoportellenfelünkkel, Svájccal 1-1-es döntetlent játszottak, a világranglistán jelenleg a 72. helyen állnak.

 

Az ellenfelek kiválasztásánál azt is figyelembe kellett vennünk, hogy egyáltalán mely csapatok elérhetők egy-egy felkészülési mérkőzésre, és közülük ki az, aki akar is játszani velünk

 

fogalmazott Marco Rossi szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

 

A most említett három ellenfél közül egyértelműen Törökország a legerősebb: egységes és jó csapata van topbajnokságokban játszó játékosokkal. Játékerejüket tekintve nagyjából ugyanolyan erősek, mint Eb-csoportellenfeleink közül Svájc vagy Skócia. Koszovó és Írország ugyan némileg gyengébbnek mondható, de velük kapcsolatban részünkről nem a taktikai szempontokon, a játékrendszeren volt a hangsúly, hanem azon, hogy fizikális focit játszanak, amivel a már említett két Eb-ellenfelünk esetében a kontinenstornán is találkozni fogunk, így ez a két mérkőzés is ideálisan járul majd hozzá a felkészülésünkhöz.

 

A szövetségi kapitány korábban már elmondta, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor Dárdai Márton márciusban a keret tagja lesz, nagy változásokat azonban nem tervez a meghívandó labdarúgók tekintetében.

 

Ahogy mindig, most is el fogjuk majd dönteni, hogy mit szeretnénk kipróbálni ezeken a mérkőzéseken, illetve egyáltalán van-e értelme bármi újat tesztelnünk vagy az a legjobb megoldás, ha az eddigi dolgainkat javítjuk tovább

 

mondta a kapitány.

 

Az azonban biztos, hogy most is csak olyan játékosokat fogunk meghívni, akik teljességgel passzolnak a csapatba és segítségére lehetnek a válogatottnak. Nagy változásokra azonban ne számítson senki, hiszen tavaly és tavalyelőtt is azért értünk el jó eredményeket, mert csak minimális változások voltak a keretben. Ha minden alkalommal 5-6 változás lenne, akkor a pályán nem tudnánk egységes csapat lenni.

 

A mérkőzések kezdési időpontjairól még zajlanak a tárgyalások, melyek várhatóan rövidesen lezárulnak.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!