Nyitókép: Facebook.com/KFC Komárno

 

Mint ismert, a szlovák országos másodosztály tabellájának élén telet a Komáromi FC. A Radványi-legénység hétpontos előnnyel várja a tavaszi rajtot, miközben szombaton utolsó felkészülési mérkőzését játsza a Komáromi VSE ellen.

 

A lila-fehér keret csak minimális változásokon esett át a téli szünet alatt, nem sok új arcot jelentettek be, az utolsó név azonban elég hangzatos.

 

Jakub Sylvestr ugyanis válogatott tapasztalattal rendelkező játékos, így nem csoda, hogy felkeltette a szlovák sportsajtó érdeklődését is leigazolása.

 

 hirdetes_300x300  

„Minden formációt meg akartunk erősíteni, és mivel a lehető legnagyobbak az ambícióink, tapasztalt játékosokra is szükségem volt, akiknek nem kezd el reszketni a térde nyomás alatt.

Örülök, hogy itt van velünk Boris Turčák, akinek vannak tapasztalatai a feljutásért való játékkal, tavaly Kassával feljutott az elsőosztályba. Ezen felül sikerült megszereznünk Jakub Sylvestrt, aki tényleg nagy kaliberű támadó”

 

nyilatkozta a Sportnetnek Radványi Miklós, a komáromiak vezetőedzője.

 

Sylvestr legutóbb Izraelben játszott az FC Sekzia Ness Ziona másodosztályú klubnál, azonban a Hamász októberi izraeli támadásai miatt családjával hazaköltözött és Besztercebányán készült.

 

„Kaptam egy fülest, hogy szabad játékos. Éppen tapasztalt támadót kerestem, mert Patrik Voleskýnek problémái voltak az achileszével a felkészülés alatt. Felhívtam őt, eljött és örülök, hogy megegyeztünk a szezon végéig tartó szerződésben további egy éves opcióval.”

 

mesélte Radványi a 35-éves játékos leigazolásának hátteréről.

 

A hatszoros válogatott játékos korábban megfordult a Slovan Bratislavánál és a Dinamo Zágrábnál, de neve nem ismert a német, dán, izraeli, indiai és litván bajnokságokban sem.

 

Radványi szerint tapasztaltsága mellett külön bónusz, hogy remek fizikai állapotban van és azonnal bevethető.

 

 

Felemás érzések a felkészülés miatt

 

A komáromiak január 8-án kezdték meg a munkát és hét felkészülési mérkőzésen vannak túl. Az utolsó edzőmérkőzésünk február 24-én délután lesz az NBIII-as Komárom ellen.

 

Radványi Miklós a Sportnetnek elárulta, hogy vegyesek az érzései az ellenfelek miatt.

 

„Három erős ellenfél ellen terveztem játszani – a Vasassal, az Aranyosmaróttal és Brünnel. De végül ezek közül csak a brünni valósult meg”

 

mondta Radványi azzal, hogy épp ezért a cseh csapat elleni mérkőzést tekinti igazi főpróbának. Ezen a mérkőzésen egyébként 4:1-es vereséget szenvedtek védencei.

 

„Két különböző játékrendszert próbáltam ki. Amit az első félidőben akartam kipróbálni, nem az elképzeléseim szerint működött, ezért is volt 0:3 az állás a szünetben. A második játékrészben abban a rendszerben játszottunk, ami közelebb áll hozzánk, adtunk egy gólt, és bár egyet kaptunk is, három-négy komoly helyzetünk volt. A második félidei teljesítménnyel maximálisan elégedett voltam. Nagyon tanulságos mérkőzés volt”

 

jegyezte meg Radványi, aki sajnálja, hogy nem volt lehetőségük több hasonló erőfelmérőre.

 

A komáromiakat cserélte le a ViOn, hogy Prágában játszhasson

 

A magyar Vasas visszalépett a tervezett mérkőzéstől, a ViOn pedig azért nem állt ki ellenük, mert inkább a Slavia Prahával mérkőztek meg.

 

„Pár nappal előtte hívott a régi játékostársam, Petr Kašpar, mert a Slovannál talán már gondolták, hogy nem fognak játszani a Slaviával. Azt mondta, hogy február 3-án szeretnének játszani ellenünk a Téglamezőn. De mondtam neki, hogy már novembertől leegyezett mérkőzésünk van Aranyosmaróttal és be akarjuk tartani a szavunkat. Ezért nem voltam elragadtatva, mikor hívott a ViOn sportigazgatója, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak.

Emberileg értem, de kicsit csalódott voltam, mert Aranyosmarót volt az egyik a három topcsapatból, akikkel játszani akartam a felkészülés alatt. Épp az ilyen meccsek mutatják nekünk a legtöbbet”

 

hangsúlyozta Radványi, akinek védencei így azon a februári hétvégén Bős ellen léptek pályára.

 

Harmadik felkészülési mérkőzésén is győzött a KFC, Novota szerint nagyon jól dolgoznak a játékosok

 

A tapasztalt vezetőedző megjegyezte, hogy csak az éles mérkőzéseken derül majd ki, hogy mennyire sikerült jól a felkészülésük, de bízik abban, hogy az új játékosok tényleg erősíteni tudják majd együttesét. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az is, hogy visszatért a sérült Ganbayar Ganbold, aki az utolsó öt őszi bajnokin már nem volt bevethető.

 

A komáromiak 17 mérkőzésen 44 pontot gyűjtöttek, Radványi szerint pedig az utóbbi években senkinek sem sikerült hétpontos előnnyel telelni a tabella élén.

 

„Természetesen ha nem kapjuk el a startot, akkor gondjaink lehetnek, de bízom a csapatomban”

 

zárta Radványi.

 

Jól halad a komáromiak felkészülése, Radványi Miklós egyelőre elégedett védencei teljesítményével

 

Körkép.sk, sportnet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!