Nyitókép: futbalsfz.sk

 

Tíz éve még a negyedosztályban rúgták a bőrt, most pedig a másodosztály tabellájának élén telelnek a komáromiak. A lilák annak ellenére hozták ősszel a jó eredményeket, hogy minden meccsüket idegenben játszották, hisz stadionjuk felújítása miatt hazai mérkőzéseiknek Vágsellye ad otthont. A komáromi álmokról a Szlovák Labdarúgó-szövetség honlapján beszélgettek Baráth György klubelnökkel, aki megbízatási időszakának tökéletes zárásaként élné meg az első osztályba való feljutást és a felújított stadion átadását.

 

Baráth György a kiváló őszi eredményekről szólva elmondta, hogy eredményességük abban rejlett, hogy a csapat nagy részét egyben tartották, immár két éve játszanak együtt a játékosok, ezen felül igyekeztek fiatalokkal feltölteni a keretet.

 

„Másodosztálybeli ifijeink vannak, megkeressük a tehetségeket a régióban Nagymegyertől Párkányig. Radványi Miklós már harmadik idényét tölti itt, hosszabb ideje tagja az edzői stábnak Saláta és Novota, Czibor erőnléti edző már több mint négy éve van nálunk. Jól jött ki a szezonkezdet, hoztuk a kritikus mérkőzéseket, Zsolnán és Puhón is győzni tudtunk. Šimko a kapitány, Garamszentkeresztről származik, nagyon megbízható személyiség. Az öltöző jól működik, van mongol válogatottunk, ahogy kameruni, nigériai, cseh és magyar légiósaink is”

 

nyilatkozta Baráth, aki kiértékelte Radványi Miklós munkáját is.

 hirdetes_300x300  

 

„Egyelőre elégedettek vagyunk vele. Teljesíti, ami a szerződésében szerepel. Megvan a maga futballfilozófiája, megbízható srác. Annak ellenére, hogy provizórikus körülmények között dolgozunk, minden működik. Radványi már harmadik idényét tölti nálunk, ha feljutunk, talán nem is kell beszélnünk a jövőjéről”

 

mondta Baráth, aki azt is elárulta, hogy játékosaikért nem kell külföldi bajnokságok csapataival versenyezniük, hogy a játékosok elégedettek a komáromi körülményeikkel.

 

forrás: KFC Komárno

 

A KFC a 2012/13-as szezonban még a negyedik ligában volt érdekelt, 2017-ben pedig már sikerült elérniük a másodosztályt. Baráth elmondta, hogy akkoriban mindannyian teljesen amatőrként kezdtek, pénz nélkül. Összegyűjtötték azokat az embereket, akik segíteni akartak és a nulláról kezdtek el építkezni azzal a céllal, hogy lépésről lépésre eljussanak a másodosztályba.

 

Elmondása szerint mikor feljutottak a II. ligába, nem volt mivel a meccsekre járni, több gondjuk is volt, ma már csak nevetnek az akkori nehézségeken.

 

„Támogatókat kerestünk, szerencsénk volt, hogy segítséget kaptunk Magyarországról. Egyre több csapatunk lett a lányokat is beleértve. Nagy hangsúlyt fektetünk az ifjúságra”

 

közölte Baráth azzal, hogy 25 edzőt foglalkoztatnak, többen is magasan képzettek, 16 csapatjuk és több mint 15 fiatal futballistájuk van.

 

A stadionban folyó munkákkal kapcsolatban Baráth György elmondta, hogy UEFA 3-as kategóriájú létesítmény készül, ahol akár U21-es válogatott mérkőzéseket is játszhatnak majd. Több mint 5000 férőhelyes lesz a felújított stadion minden, a szabályzatok által előírt helyiséggel és a pálya megfelelő megvilágításával. Baráth szerint ha szükség lenne rá, egy hónap alatt bővíthető lenne a férőhelyek száma.

 

forrás: KFC Komárno

 

Azzal kapcsolatban, hogy mit jelentene számára a Niké Ligába való feljutás, Baráth elmondta, hogy ezzel felkerülne a korona funkcionáriusi karrierjére.

 

„Egyelőre minden úgy megy, ahogy megterveztük és megálmodtuk. Azonban még sok mérkőzés vár ránk, nagy tisztelettel készülünk a tavaszra. Bízunk a jó csapatunkban.”

 

közölte Baráth, aki azt is elárulta, hogy a stadion átadása után a KFC jelenlegi alelnökének, Hajtman Zoltánnak szeretné átadni a stafétát a klub élén.

 

Az interjúból az is kiderült, hogy a stadionfelújítás a tervek szerint halad, sőt az enyhe időjárás miatt a tervezettnél előbb elkészülhetnek. S hogy ki ellen avatnák fel a stadiont? A bennfentesek szerint már most több jelentkező is akad, de minden bizonnyal a Slovan Bratislavát szólítják majd meg először.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!