Nyitókép: dac1904.sk

 

Eddig négy alacsonyabb osztályú csapatot búcsúztatott a DAC a Slovnaft Cup aktuális kiírásában, ma azonban az MFK Rózsahegyet kell legyőznie ahhoz, hogy továbbjuthasson az elődöntőbe.

 

„A klub számára a jelenlegi idény nagy kihívása a kupa. Egy mérkőzésen dől el az elődöntőbe való bejutás, nekünk pedig otthon van esélyünk megküzdeni érte. Ezért szeretném megkérni a szurkolókat, hogy a lehető legnagyobb számban látogassanak ki a stadionba és segítsék a csapatot. A meccsen nehezebb és jobb pillanatok is jöhetnek, de meggyőződésem, hogy a lelátók támogatásával sokkal erősebbek leszünk. Mindegyik játékos tisztában van vele, milyen feladat előtt állunk. Fontos lesz kiélvezni az összecsapást, elengedni a ránk nehezedő nyomást, de ugyanakkor felkészültnek lenni erre a pillanatra és küzdeni”

 

állapította meg Xisco Muñoz vezetőedző, aki azt még nem tudta, hogy Goure betegsége és Popovic vasárnapi fejsérülése után bevethető állapotban lesz-e.

 

„Rajtuk kívül mindenki felkészült, ki jobban, ki nem annyira, de bízom benne, hogy sikerül összeállítani a megfelelő kezdőcsapatot és egy szép estét élünk át a szurkolóinkkal közösen”

 

 hirdetes_300x300  

tette hozzá a DAC 43 esztendős spanyol trénere.

 

A DAC eddig háromszor jutott be a Szlovák Kupa döntőjébe: 1987-ben rögtön az első alkalommal győzelemre is váltották a részvételt, majd a már nem létező Csehszlovák Kupát is elhódították. 1993-ban és 1995-ben büntetőpárbajban alulmaradtak a fináléban.

 

Az említett három alkalmon kívül az 1991/92-es, 1993/94-es, a 2009/10-es, a 2014/15-ös és a 2019/20-as kiírásban is bejutottak az elődöntőbe.

 

 

A Slovnaft Cup negyeddöntőjének DAC 1904 – Rózsahegy mérkőzését 2024. február 28-án, szerdán 17:30 órai kezdettel rendezik, játékvezetők Dohál – Ferenc, Vitko.

 

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

 

A találkozót a JOJ Šport valamint a Niké TV közvetíti élőben.

 

dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!